Ne le Luka, Američane navdušila tudi njegova mama

Luko Dončića, ki bo kariero nadaljeval v Dallasu, že od njegovih (košarkarskih) začetkov na poti uspeha in blišča spremlja njegova mama.
Fotografija: Lani je na vprašanje o NBA, ki je bila tedaj komaj uganka, Mirjam Poterbin odgovorila, da želi le, da je njen otrok srečen. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Lani je na vprašanje o NBA, ki je bila tedaj komaj uganka, Mirjam Poterbin odgovorila, da želi le, da je njen otrok srečen. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki se že pri svojih rosnih devetnajstih letih lahko pohvali z vrhunskimi dosežki, kolega Goran Dragić pa ga je ob prvenstvu označil za »rojenega za zmago«, je svojo evropsko pot danes ponoči tudi uradno končal.

Dončić je bil osrednji zvezdnik prireditve nabora novincev v NBA; odslej bo koše zabijal za Dallas Mavericks. Dončića je, kot že od njegovih začetkov in prvi preizkušnji s selitvijo v Španijo, na poti čez lužo spremljala tudi njegova mama, nekdanja manekenka Mirjam Poterbin. Na prireditvi ga je spremljala tudi njegova babica. Sina bo Poterbinova spremljala v Dallas, kamor potujeta že danes. Kot je povedala za STA, ji je najpomembneje to, da je Luka srečen in danes zanesljivo je. Poleg vseh uspehov, ki jih je že dosegel, se mu je  izpolnila še ta želja, korak v NBA. »Vsekakor sem presrečna in neizmerno ponosna nanj,« je dejala.

Luka Dončić in njegova ponosna mama Mirjam Poterbin sta si padla v objem. FOTO: Mike Stobe/AFP
Luka Dončić in njegova ponosna mama Mirjam Poterbin sta si padla v objem. FOTO: Mike Stobe/AFP


Čeprav vsaka mama pravi, da je na svojega otroka zelo ponosna, Luka Dončić svoji materi daje mnogo vzrokov, da je na svojega sina več kot ponosna. Kot je lani le nekaj dni po evropskem prvenstvu za revijo OnaPlus povedala Poterbinova, je bil najlepši del evropskega prvenstva to, da je videla svojega otroka srečnega: »Tisti njegov igrivi nasmeh. To je to.« Tudi v petek ponoči po srednjeevropskem času smo lahko videli Luko spet nasmejanega in zadovoljnega, saj je povedal, da so se mu uresničile sanje – priti v NBA.

Poterbinova je za STA na vprašanje, kako je sin doživljal vse dogajanje in pričakovanje pred naborom, odgovorila, da se ni preveč obremenjeval, ker ni bilo časa. »Imel je še tekme in bilo mu je res pomembno, da odigra državno prvenstvo. Enostavno do zadnjega večera nismo vedeli, da bomo šli. V torek zvečer se je morda zavedel, da bo šel v Brooklyn in evo v četrtek sva bila že tukaj.«Mirjam Poterbin pa na prireditvi v Brooklynu ni ušla radovednim očem javnosti in medijev, ki so jo opisali kot izjemno lepo, The Sports Daily je celo zapisal, da je ukradla pozornost prireditve nabora lige NBA. Heavy.com je na svoji spletni strani zapisal pet dejstev o Mirjam Poterbin, ki jih je treba vedeti. Med njimi tudi to, da je nekdanja plesalka in manekenka, zdaj pa kozmetičarka s svojim salonom. Med drugim so zapisali, da je bila odločitev za selitev v Madrid ena najtežjih odločitev  v življenju.

Mirjam Poterbin je na svojem profilu na instagramu objavila fotografijo, na kateri drži žogo z imenom svojega sina, in zapisala, da je zelo ponosna. FOTO: Instagram
Mirjam Poterbin je na svojem profilu na instagramu objavila fotografijo, na kateri drži žogo z imenom svojega sina, in zapisala, da je zelo ponosna. FOTO: Instagram

 

»Za svojega sina bi naredila vse«


Poterbinova je ponosna, da ji je uspelo vzgojiti skromnega, poštenega, odličnega fanta, ki je nekaj naredil iz sebe že zdaj, je povedala v lanskem Oninem intervjuju. Odločitev, da se s svojim takrat komaj trinajst let starim sinom preseli v Madrid, je bila zelo premišljena, a hkrati najtežja odločitev v njenem in Lukovem življenju. Preselil se je v mesto, kjer nipoznal nikogar, ločen od družine in prijateljev … Danes, ko se Poterbinova zaveda, kaj je s selitvijo žrtvovala in zastavila, je srečna, da je to obdobje mimo. Takrat je, ločena od svojega sina, doživljala težke trenutke in tudi mnogo prejokala. Dejala je, da danes ne ve, ali bi lahko še enkrat šla čez to preizkušnjo.Čeprav je na parketu Luka Dončić s svojimi uspehi povsem odrasel, je doma »le« najstnik, ki svoj prosti čas preživlja med drugim z igranjem računalniških iger.

Mirjam Poterbin s svojo materjo Mileno Poterbin na odločilni ponedeljkovi tekmi, ko je madridski Real ugnal Baskonio in postal špansk prvak. FOTO: Instagram
Mirjam Poterbin s svojo materjo Mileno Poterbin na odločilni ponedeljkovi tekmi, ko je madridski Real ugnal Baskonio in postal špansk prvak. FOTO: Instagram


V prvih mesecih je svojega sina vsak teden obiskovala v Madridu, pred več kot dvema letoma pa se je tja tudi preselila. Danes si je tam uredila svoje življenje: rada se ukvarja s športom, si privošči krajši oddih ali pa čas preživi s svojim partnerjem, ki je že več kot dvajset let njen najboljši prijatelj, a ne živi z njo v Madridu. Tudi sicer ima »le« dve pravi prijateljici in svojo mamo Mileno Poterbin, s katero sta zelo povezani in ki ju z Lukom večkrat v Madridu tudi obišče.

Po njenem mnenju lahko kot starš otroku daš največ, da z njim preživljaš čas kar najbolj sproščeno. »Z Luko sem preživela vse popoldneve in to je največ, kar lahko otroku daš. Pa to, da ga poslušaš in resnično slišiš, kar ti hoče povedati, ter to sprejmeš,« je še dejala v lanskem intervjuju za revijo OnaPlus. Čeprav njen sin zagotovo zasluži dovolj, da bi lahko finančno podpiral svojo mamo, Mirjam Poterbin meni, da se ji zdi nujno, da še naprej služi svoj denar, saj ni prav, da otrok služi zate.

Lani je na vprašanje o NBA, ki je bila tedaj komaj uganka, odgovorila, da želi le, da je njen otrok srečen. Prav to je bilo na petkovi prireditvi v Brooklynu povsem očitno – Luka Dončić je srečen.
 

Komentarji: