Nepoznavanje zemljepisa bi jih skoraj stalo tekme

Švicarski navijači, ki so si želeli ogledati nogometno tekmo, so pomotoma rezervirali hotel na Rostovu Velikem, 1281 kilometrov stran od Rostova na Donu, kjer je bila tekma.
Fotografija: Nogometni ekipi Brazilije in Švice so se na nedeljski tekmi skupine E razšli z remijem 1:1. FOTO: Darko Vojinovic Ap
Odpri galerijo
Nogometni ekipi Brazilije in Švice so se na nedeljski tekmi skupine E razšli z remijem 1:1. FOTO: Darko Vojinovic Ap

Moskva - Da je Rusija res velika država in da je za rezervacijo sobe nujno poznavanje osnov zemljepisa in branja zemljevidov, je na lastni koži izkusila skupina švicarskih navijačev.  Ti so namreč rezervirali hotel v Rostovu, a ne na Donu, ampak v Rostovu Velikem. Gre za kraja istega imena, a z bistveno razliko, saj ležita kar 1281 km narazen.

Švicarji so pripotovali v Rostov na Donu, kjer sta se v nedeljo nogometni ekipi Brazilije in Švice v tekmi skupine E razšli z remijem 1:1, a na ulici pravega imena niso in niso, čeprav so se trudili in preiskali vse kotičke, našli svojega hotela in s tem prenočišča.
 

Izginuli hotel


Za pomoč so poklicali lokalno policijo, ki je zbeganim turistom nekako le razvozlala uganko čudežno izginulega hotela. V Rusiji obstajata dve mesti z imenom Rostov. Izkazalo se je, da so švicarski nogometni navdušenci rezervirali prenočišče v hotelu v Rostovu, a ne na Donu, temveč v Rostovu Velikem, turistično sila zanimivem zgodovinskem mestu, ki pa je na povsem drugem koncu in ni prizorišče nogometnih tekem.

Navijači so ezervirali hotel v Rostovu, a ne na Donu, ampak v Rostovu Velikem. Gre za kraja z istim imenom, a z bistveno razliko, saj ležita okoli 1281 km narazen.
Navijači so ezervirali hotel v Rostovu, a ne na Donu, ampak v Rostovu Velikem. Gre za kraja z istim imenom, a z bistveno razliko, saj ležita okoli 1281 km narazen.
To ni bil edini pripetljaj z zbeganimi švicarskimi nogometnimi navijači. Ruski in ukrajinski mediji so pred tem poročali o avanturi skupine švicarskih navijačev, prav tako s srečnim koncem, ki so se proti Rostovu na Donu odpravili z avtomobilom, pri tem pa so sledili navodilom navigacijske naprave, ki jih je proti prizorišču svetovnega prvenstva usmerila čez frontno črto, ki deli vojskujoči se strani na nemirnem vzhodnem delu Ukrajine. Rostov na Donu je le 60 kilometrov oddaljen od bojišč štiri leta trajajočega konflikta na vzhodu Ukrajine, ki je do zdaj terjal že 10.000 življenj.

Komentarji: