Slakonja se je tokrat prelevil v Luko Dončića

Pri videospotu so sodelovali tudi svetovno znani akrobati Dunking Devils ter 50-članska ekipa na čelu z režiserjem Miho Knificem.
Fotografija: 'Že nekaj časa sem mu svoje spoštovanje želel izkazati s himno,' je dejal Slakonja. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
'Že nekaj časa sem mu svoje spoštovanje želel izkazati s himno,' je dejal Slakonja. FOTO: Youtube

Trenutno poškodovani slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je dobil svojo himno, ki je plod igralca Klemna Slakonje. Pri videospotu, ki so ga premierno predstavili danes na Youtubu, pa so sodelovali tudi svetovno znani akrobati Dunking Devils ter 50-članska ekipa na čelu z režiserjem Miho Knificem.

Slakonja se je po himni, ki jo je leta 2014 posnel za Gorana Dragića, tokrat poklonil Luki Dončiću. Pesem opisuje Dončićevo pot vse od začetkov pri Union Olimpiji in prestopa v Real Madrid, do uspehov v ligi NBA.»Projektu so se z navdušenjem pridružili tudi svetovno znani akrobati Dunking Devils, ki so s svojimi akrobatskimi vragolijami poskrbeli, da je videospot še spektakularnejši. Videospot, ki ga je 50-članska ekipa nepretrgoma ustvarjala tri dni, prikazuje Dončićeve najbolj odmevne uspehe, v njem pa lahko zasledimo tudi obilo detajlov, ki bodo navdušili njegove največje oboževalce,« so zapisali Dunking Devils v sporočilu za javnost.

Dončić je eno najbolj vročih imen v košarkarskem svetu. Slovenski košarkarski talent je pred kratkim podrl Jordanov rekord 20-5-5 (20 točk, 5 asistenc in 5 skokov na 20 zaporednih tekmah), s svojo izjemno igro pa si je prislužil naziv igralca meseca v zahodni konferenci lige NBA. Med košarkarjevimi uspehi so tudi naziv najmlajšega MVP v evroligi in naziv novinca leta lige NBA ter naslov evropskega prvaka in drugi.

Dončić je eno najbolj vročih imen v košarkarskem svetu. FOTO: USA Today Sports
Dončić je eno najbolj vročih imen v košarkarskem svetu. FOTO: USA Today Sports


»Lukov oboževalec sem že vrsto let. Spremljam ga, odkar sem pred leti naletel na novičko, da je pri 13 letih podpisal za Real Madrid. Ob prvem ogledu njegovih posnetkov se spomnim, da sem si rekel: 'Noro, ta fant bo fenomenalen!' Že nekaj časa sem mu svoje spoštovanje želel izkazati s himno,« je dejal Slakonja.

Ta je idejo za pesem dobil ob gledanju šaljivega prispevka, v katerem je Dončić izjavil, da bi se želel v prihodnosti pojaviti v pesmi slavnega kanadskega raperja Draka. »Lahko bi mu zapel kot Drake in tako delno uresničil 'njegove sanje'! Vem tudi, da Luka rad posluša Bad Bunnyja. Ko sem videl, da je pevec celoten koncert v Dallasu odpel v Dončićevem dresu, sem vedel, da se moram v spotu preobraziti tudi vanj,« je pojasnil Slakonja.

Dunking Devilsi v akciji v videospotu FOTO: Jani Ugrin
Dunking Devilsi v akciji v videospotu FOTO: Jani Ugrin


Dodal je, da se je s španščino poklonil tudi letom, ki jih je Dončić preživel v Madridu. »Resnično upam, da mu bo izdelek všeč in da si bo pesem kdaj predvajal tudi pred tekmami. Želim si, da bi v njej našel motivacijo in da bi začutil pozitivno energijo vseh, ki so sodelovali pri projektu. Nenazadnje sta tako pesem kot videospot plod našega ponosa in veselja nad uspehi Luke Dončića.«

Tudi tokrat je vsestranski igralec moči združil s Knificem, ki je s svojo ekipo poskrbel tudi za vse scenske elemente, vključno s 3D-glavami največjih zvezd NBA košarke - LeBrona Jamesa, Giannisa Antetokounmpa, Stephena Curryja, Jamesa Hardena in Kawhija Leonarda.

Ustvarjalni dvojec ima za seboj že vrsto uspešnih projektov, ki so na Youtubu zbrali že več kot 70 milijonov ogledov.
 

Preberite še:

Komentarji: