Sostanovalcu izmaknil osem milijonov evrov vredno dobitno srečko

Resničnega dobitnika je čakalo presenečenje – v loterijski pisarni so mu dejali, da srečka ni dobitna. 
Fotografija: Resnični lastnik zmagovalnega dobitka bo denar prejel v kratkem. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Resnični lastnik zmagovalnega dobitka bo denar prejel v kratkem. FOTO: Shutterstock

Kalifornijski policisti so aretirali 35-letnika, ki je sostanovalcu ukradel dobitno loterijsko srečko. Najprej je mislil, da je prijatelj zadel 10.000 dolarjev (8700 evrov), in že to je bilo dovolj, da ga je skušnjava premamila. Ko pa je odšel v loterijsko pisarno in hotel dvigniti denar, so mu tam povedali, da je srečka težka pravzaprav deset milijonov dolarjev (8,7 milijona evrov).

Adulu Saosongyangu zdaj grozi do tri leta zapora, saj njegov tatinski načrt ni bil izpeljan ravno popolno. 

Adulov sostanovalec je 20. decembra v trgovini kupil srečko za 30 dolarjev (26 evrov) in upal, da mu dobitek polepša praznike. Kljub majhnim možnostim se mu je nasmehnila sreča – listek je bil dobiten. Veselo novico je nemudoma delil s kolegi, je poročal Guardian.

Adula je srečka premamila, ukradel jo je, odšel v trgovino po novo in to podtaknil sostanovalcu. Odpravil se je v loterijsko pisarno, prepričan, da je dobitek vreden 10.000 dolarjev. Na njegovo veliko presenečenje so mu razkrili, da je v resnici zadel deset milijonov. O kraji niso vedeli nič. Dejali so mu, da morajo avtentičnost srečke preveriti in da naj se vrne čez nekaj tednov. 

Loterijska srečka je bila vredna deset miliojnov dolarjev (8,7 milijona evrov). FOTO: Shutterstock
Loterijska srečka je bila vredna deset miliojnov dolarjev (8,7 milijona evrov). FOTO: Shutterstock


Svojevrstno presenečenje je medtem čakalo tudi resničnega zmagovalca, saj se je izkazalo, da je srečka nedobitna. Posumil je, da mu je zmagovalni listek nekdo izmaknil in krajo prijavil policistom.

Ti so šli v akcijo, pregledali posnetke trgovine, v kateri prodajajo srečke in na njih opazili Adula, ki je kupil nadomestni listek. Tatiču so postavili zasedo. Ko se je 9. januarja vrnil po denar, so ga aretirali. 

Resnični lastnik zmagovalnega dobitka bo denar prejel v kratkem, saj mora tudi njega najprej preveriti kalifornijska državna loterija.

Komentarji: