TV namig: Stiks, Batman za vse čase in Ponarejevalec

Na TVS vas čaka drama, ki vas bo popeljala na odprto morje, na Kinu pa si lahko ogledate akcijsko klasiko in hrvaško komedijo.
Fotografija: VIKEND - Styx - Stiks Foto Tvspored-service Tvspored-service
Odpri galerijo
VIKEND - Styx - Stiks Foto Tvspored-service Tvspored-service

Sreda, 26. avgusta

 

Stiks: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Styx. Avstrij., 2018. Režija: Wolfgang Fischer. Igrajo: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa, Kelvin Mutuku Ndinda, Inga Birkenfeld, Alexander Beyer. Drama. 110 min.
Uspešna 40-letna nemška zdravnica Rike je utelešenje evropskega oziroma zahodnjaškega modela sreče in uspeha: izobražena, samozavestna, odločena in predana svojemu poklicu. Vidimo lahko njeno vsakodnevno življenje, preden si izpolni dolgoletno željo o jadranju čez Atlantski ocean. Vendar je njene morske pustolovščine konec, ko po neurju med valovi naleti na poškodovano ribiško barko. V vodi je na stotine ljudi, ki bodo vsak čas utonili. Rike v skladu s pomorskim pravom pokliče na pomoč. A njena prošnja ne naleti na odziv in prisiljena je sprejeti usodno odločitev.


Batman za vse čase: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Foto Press Release
Foto Press Release

Batman Forever. ZDA, 1995. Režija: Joel Schumacher. Igrajo: Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman, Chris O'Donnell. Drama. 135 min.
Batman za vse čase je prvi film, pri katerem je ne režiserskem stolčku Tim Burtona zamenjal Joel Schumacher in posnel film, o katerem še danes govorijo mnogi. Ne nujno pohvalno, a Schumacherjev temačnejši Batman je kljub svojim nekaterim kičastim trenutkom spremenil pogled na superjunake.
Batman ima tokrat zvestega partnerja v boju proti nepridipravom Robina. V Gothamu na Batmana prežita znanstvenik Riddler in odvetnik Harvey. Oba imata razlog, da se ga za vselej znebita. Batman se zaljubi v lepo zdravnico Chase Meridian ...


Ponarejevalec: Kino in 22.15

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Falsifikator. Hrv., 2013. Režija: Goran Marković. Igrajo: Tihomir Stanić, Branka Katić, Dušan Plavšić, Mihajlo Stanić, Haris Burina. Kom. 105 min.
Konec 60. let 20. stoletja, čas študentskih nemirov. Anđelko je ravnatelj osnovne šole v bosanskem mestu Dubica. Verjame v Jugoslavijo in obožuje njenega vodjo Josipa Broza Tita. Toda Anđelko ima skrivnost: je ponarejevalec spričeval. Tega ne počne iz koristoljubja, ampak iz človekoljubja. Nekega dne ga po nizu nesrečnih dogodkov prijavijo policiji, zato mora zbežati v mesto ... V filmu igrata tudi Jernej

Komentarji: