TV namigi: Babica, Tovor in Marley in jaz

Film o vezi, ki se splete med dvema ženskama, odlična hrvaška drama o vozniku tovornjaka s sumljivim tovorom, labradorec pa bo postal glava gospodinjstva.
Fotografija: Babica Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Babica Foto Tv Slo

Sobota, 21. novembra

 


Babica: TV SLO 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Sage femme. Francija, 2017. Režija: Martin Provost. Igrajo: Catherine Frot, Catherine Deneuve, Olivier Gourmet. Drama. 117 minut.


V filmu igrata dve Catherine, a njuni vlogi ne bi mogli biti bolj različni. Catherine Frot je Claire, predana in izkušena babica v porodnišnici, ki je vse življenje posvetila drugim. Catherine Deneuve pa je Béatrice, radoživa, muhasta in egocentrična nekdanja ljubica Clairinega očeta, ki je pred tridesetimi leti brez sledu izginila. Zdaj hoče Béatrice spet videti Claire ...

Stare rane, odpuščanje in vez, ki se splete med dvema povsem različnima ženskama, niso nove filmske teme, a če vas zanimajo, vas iskriva izvedba v tej drami ne bo razočarala. Seveda pa blesti tudi Catherine Deneuve.
 Tovor: TV SLO 1 ob 22.45


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Teret. Hrv., 2018. Režija: Ognjen Glavonić. Igrajo: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lucev, Igor Bencina. Drama. 100 min.
Vlada je voznik tovornjaka, ki mu med Natovim bombardiranjem Srbije leta 1999 zaupajo prevoz skrivnostnega tovora s Kosova v Beograd. Pravila od njega terjajo strogo sledenje predvidenemu urniku in mu prepovedujejo postavljanje vprašanj o tovoru.

Voznik pa ta pravila prekrši, ko med potjo po telefonu pokliče svojo ženo, ki je na zdravniškem pregledu, poleg tega pa v vozilo sprejme mladega glasbenika, namenjenega v Nemčijo boljši prihodnosti naproti. Vlada se ob kršitvah zaveda, da se bo po opravljenem delu moral vrniti domov in se soočiti s posledicami svojih dejanj.

 


Marley in jaz: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Marley and Me. ZDA, 2008. Režija: David Frankel. Igrajo: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Kathleen Turner, Alan Arkin. Kom. 130 min.


Marley in jaz Foto Pro Plus
Marley in jaz Foto Pro Plus


John in Jennifer sta časopisna novinarja, ki se po poroki preselita na Florido. Ko John domov pripelje mladega labradorca Marleyja, ta s svojo energijo, vnemo in nerodnostjo prevzame popoln nadzor nad njunim gospodinjstvom, pa tudi življenjem.

Leta minevajo in Marley odraste v 50 kg težko nadlogo, John pa Marleyjeve norčije opisuje v priljubljeni časopisni kolumni. Obenem začneta John in Jenny resno razmišljati o tem, da bi imela otroke. Toda kako bosta kos neukrotljivemu psu in nebogljenemu dojenčku obenem?

Komentarji: