TV namigi: Bilo je nekoč v Nemčiji, Vsiljivci in Rdeči krog

Zabaven film o povojnem kaosu v Nemčiji, bitje brez obraza v Madridu preži za malim Juanom in kriminalka francoskega mojstra suspenza Jean-Pierra Melvilla.
Fotografija: Bilo je nekoč v Nemčiji Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Bilo je nekoč v Nemčiji Foto Tv Slo

Petek, 14. maja

 

Bilo je nekoč v Nemčiji: TV SLO 2 ob 20.55


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Es war einmal in Deutschland. Nem., 2017. Režija: Sam Garbarski. Igrajo: Moritz Bleibtreu, Antje Traue, Tim Seyfi, Mark Ivanir, Anatole Taubman. Kom./drama 110 min.


Topel, na trenutke zabaven film se grozot holokavsta in povojnega kaosa v Nemčiji loteva s perspektive preživelcev in izhaja iz dejstva, da je 4000 Judov tudi po vojni ostalo v domovini, čeprav niti svojim potomcem niso znali pojasniti, zakaj so se tako odločili.

Frankfurt, leta 1946. Judovski trgovec David, edini preživeli član nekdaj vplivne rodbine, se skupaj s številnimi preživelci trudi na noge postaviti nov posel. Po opustošeni državi bodo od vrat do vrat ponujali rjuhe in brisače iz Pariza. Pri tem poskušajo z vrsto preverjenih zvijač vstopiti v domove nezaupljivih Nemcev ...Vsiljivci: Planet TV ob 22.35


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Intruders. Koprod., 2011. Režija: Juan Carlos Fresnadillo. Igrajo: Clive Owen, Carice van Houten, Daniel Brühl, Pilar López de Ayala, Ella Purnell. Triler 110 min.


Vsiljivci Foto Planet Tv
Vsiljivci Foto Planet Tv


V Madridu malega Juana vsako noč napade bitje brez obraza in mama ne ve, kako mu pomagati, zato se obrne na mladega duhovnika. Medtem v Londonu 11-letna Mia prestrašeno pove očetu, da nanjo nekaj preži v kotu njene sobe. Oče nastavi kamere, ki pa ne pokažejo nič. A nekoč se z duhom sreča tudi sam.

Atmosfersko zelo bogat film, ki pa bi mu manjka malo bolj poglobljen zaplet in tudi nekaj mainstreamovske privlačnosti. Če pustimo ob strani fantoma brez obraza, gre v resnici za družinsko dramo, ki se sprašuje o starševski odgovornosti.
 


Rdeči krog: TV SLO 1 ob 23.10


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Le cercle rouge. Fr., 1960. Režija: Jean-Pierre Melville. Igrajo: Alain Delon, Bourvil, Gian Maria Volontè, Yves Montand, Paul Crauchet. Krim. 145 min.


Rdeči krog Foto Tv Slo
Rdeči krog Foto Tv Slo


Vogel je gangster, ki ga je na vlaku spremljal nadzornik Mattei, a Vogel je ponoči ustavil vlak in izginil sredi podeželja. V gozdu je naletel na Coreyja, ki je po petih letih zapora pravkar prišel na prostost. Sprva nezaupljiva drug do drugega, se Corey in Vogel odločita sodelovati. Spajdašita se z nekdanjim detektivom Jansenom in skupina pretkanih kriminalcev začne načrtovati popolni rop.

Kriminalka francoskega mojstra suspenza, s cvetoberom zvezd evropskega filma 60. let.

Komentarji: