TV namigi: Colette, Kapitan Fantastični in Tommy

Film o radoživi pisateljici, ki krši tabuje, Ben je oče, ki s šestimi otroki živi v gozdu, in serija o prvi policijski inšpektorici v Los Angelesu.
Fotografija: Colette Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Colette Foto Tv Slo

Sreda, 16. septembra

 

Colette: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Colette. ZDA, 2018. Režija: Wash Westmoreland. Igrajo: Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West, Robert Pugh, Sloan Thompson. Bio. film. 110 min.


Biografska drama o radoživi francoski pisateljici, ki na pragu moderne dobe s svojim življenjem in delom krši tabuje, izziva vladavino patriarhata in nazadnje pokoplje figuro pokorne žene.

Sidonie-Gabrielle Colette je bistro in radoživo podeželsko dekle, ki jo poroka s karizmatičnim egocentrikom Willyjem pripelje naravnost v središče živahnega umetniškega vrenja v Parizu konec 19. stoletja. Podjetni Willy prepozna ženin talent in jo spodbudi k pisanju, a vztraja, da knjigo objavi pod njegovim imenom. Prva zgodba iz škandalozne serije v trenutku postane senzacija ...

 


Kapitan Fantastični: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Captain Fantastic. ZDA, 2016. Režija: Matt Ross. Igrajo: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton. Kom. 135 min.Naslovni kapitan je Ben, oče šestih otrok, s katerimi živi v gozdu, kjer se posvečajo fizičnemu in akademskemu urjenju. Civilizacije ne zavračajo, a ne sprejemajo potrošniškega kapitalizma. Toda ko se mora družina po tragičnem dogodku podati v svet, so Benovi nauki, ki jih vceplja otrokom, pred težko preizkušnjo.

Film, ki ni sentimentalen, a hkrati tudi ni ironičen, na svoj nenavaden način sproža čisto običajna vprašanja o starševstvu v današnjem potrošniškem svetu. Več kot povprečen družinski film.

 


Tommy: Fox Crime ob 22.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2020.  1/12. Režija: Christine Moore. Igrajo: Edie Falco, Michael Chernus, Adelaide Clemens, Russell G. Jones, Olivia Lucy Phillip. Nan. 60 min.


Tommy Foto Fox
Tommy Foto Fox


Večkratna dobitnica emmyja Edie Falco igra Abigail »Tommy« Thomas, newyorško policistko, ki postane prva policijska načelnica Los Angelesa.

Tommy s svojo iskrenostjo in pretkanimi taktikami skrbi, da družbene, politične in nacionalne varnostne zadeve ne bi ovirale učinkovitega izvajanja kazenskega pregona na njenem območju. Zasebno pa je ločena, ima odraslo hčerko in vnukinjo, ki prav tako živita v los Angelesu.

Komentarji: