Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Čudežna ženska, Časovna zanka in Raj 89

Amazonska princesa se odpravi v boj v zunanji svet, inteligentna zgodba o potovanju skozi čas in zgodba o dogajanju v Rigi tik pred razpadom Sovjetske zveze.
Čudežna ženska Foto Pro Plus
Čudežna ženska Foto Pro Plus
R. L., Vikend
11. 4. 2021 | 06:30
3:20

Nedelja, 11. aprila

 

Čudežna ženska: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Wonder Woman. ZDA, 2017. Režija: Patty Jenkins. Igrajo: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen. Akc. film. 160 min.
Diana, amazonska princesa, je izurjena kot nepremagljiva bojevnica. Odraščala je v paradižu zaščitenega otoka, kamor nekega dne trešči letalo z ameriškim pilotom; ta prebivalcem pove o obsežnem spopadu, ki divja v zunanjem svetu. Diana zapusti svoj dom, prepričana, da lahko zaustavi spopade. Naslovno junakinjo spremljamo od otroštva na skrivnem otoku Amazonk, do odhoda v svet, s ciljem ustaviti 1. svetovno vojno.

Čeprav to morda zveni za lase privlečeno in plehko, uspe režiserki ustvariti tako prepričljiv svet, da učinkujejo prav vsi elementi, še najbolj pa spektakularna scena preboja čez fronto, ki postavlja nove mejnike žanra.


 

Časovna zanka: Planet TV ob 21.25


Vikendova ocena: 5 od 5)

Looper. ZDA, 2012. Režija: Rian Johnson. Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan. Akc. ZF film. 130 min.


Časovna zanka Foto Planet Tv
Časovna zanka Foto Planet Tv


Kansas 2044. Svet je podoben današnjemu, le da je bolj umazan in nevaren. Do leta 2070 izumijo potovanje skozi čas, a je prepovedano, tako da ga uporabljajo le kriminalci. Naročniki umora pošljejo žrtve v preteklost, kjer jih pričaka najeti morilec, jih umori in se znebi trupla. Eden takih morilcev je Joe (Gordon-Levitt). A nekega dne ga kot naslednja žrtev pričaka on sam iz prihodnosti (Willis).

Svež, inteligenten pristop k potovanju skozi čas, zgodba, ki se ne zateka k obratom vrste deus ex machina, privlačna akcija in odlična igra naredijo iz Časovne zanke enega ZF biserov zadnjega časa.


 

Raj 89: TV SLO 1 ob 15.20


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Paradize 89. Latv., 2018. Režija: Madara Dislere. Igrajo: Mantas Bendzius, Ozola Evelina, Apine Inga, Locmele Liva, Auzina Magda. Drama. 100 min.


Raj 89 Foto Tv Slo
Raj 89 Foto Tv Slo


Piše se leto 1989, toda kljub burnemu družbenemu dogajanju tik pred razpadom Sovjetske zveze ljudje v okolici Rige živijo po utečenih tirnicah.

Devetletna Paula poletje preživi pri sestričnah, saj želijo biti njen starši sami, zaradi česar se sprašuje, ali se bosta oče in mama ločila. Medtem ko se deklice zabavajo na svoj način in doživljajo mejnike v odraščanju, se v državi dogajajo velike politične spremembe in vplivajo tudi na vsakdanje življenje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine