TV namigi: Dekle v senci, Polna luna in Django brez okovov

Fantazijska romantična drama o nevidni ženski, pred policijskim inšpektorjem je težka noč in vestern Quentina Tarantina.
Fotografija: Dekle v senci Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Dekle v senci Foto Tv Slo

Sobota, 4. decembra

Dekle v senci: TV SLO 1 ob 14.35

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Shadow Girl/Above the Shadows. ZDA, 2019. Režija: Claudia Myers. Igrajo: Olivia Thirlby, Alan Ritchson, Jim Gaffigan, Maria Dizzia, Megan Fox. Drama. 115 min.

Fantazijska romantična drama o nevidni ženski prinaša zanimiv realistični pogled na superherojsko moč.

Mlada Holly že deset let živi na robu sveta, z nikomer ne komunicira, živi v popolni samoti, a ne po svoji izbiri. Holly je namreč za svet nevidna. Na svojo nevidnost, ki v njeno življenje prinaša hudo samoto, se je že privadila. Zaradi svoje »supermoči« je hkrati svobodna in ujeta. Za preživetje se ukvarja s fotografiranjem za tabloide. Njeno življenje se spremeni, ko jo mladi boksar Shayne opazi. Holly je z eno svojih fotografij uničila njegovo kariero ...

Polna luna: TV SLO 1 ob 22.55

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Pun mjesec. BiH., 2019. Režija: Nermin Hamzagić. Igrajo: Alban Ukaj, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžović, Izudin Bajrović, Jasna Diklić. Drama. 85 min.

Polna luna Foto Tv Slo
Polna luna Foto Tv Slo

Film je bil leta 2020 nominiran za Evropsko filmsko nagrado v kategoriji Odkritje leta.

Noč polnega meseca je za večino ljudi, ki so takrat v službi, po navadi zelo naporna. Nocoj bo služba še posebej težka za policijskega inšpektorja Hamzo, ki mora, čeprav je njegova žena v porodni sobi, zaradi pomanjkanja kadrov dežurati na glavni policijski postaji v Sarajevu. V usodni noči se pred Hamzo zvrsti plejada likov, ki simbolizirajo absurdnost in tragičnost življenja v glavnem mestu BiH dve desetletji po koncu vojne.

Django brez okovov: Kanal A ob 22.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Django Unchained. ZDA, 2012. Režija: Quentin Tarantino. Igrajo: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson. Drama. 195 min.

Django brez okovov Foto Pro Plus
Django brez okovov Foto Pro Plus

Teksas, leta 1858. Nekdanji zobozdravnik, zdaj pa lovec na glave King Schultz na dražbi kupi sužnja Djanga, a ker ne verjame v suženjstvo, Djanga osvobodi in ta postane partner v njegovem poslu.

Med drugim skušata najti Djangovo ženo Broomhildo. Najdeta jo na plantaži Calvina Candija.

Komentarji: