TV namigi: Diana Budisavljević, Daleč od oči in Kung Fu Panda 3

Zamolčana zgodba o ženski, ki je med vojno reševala otroke, George Clooney bo šarmiral Jennifer Lopez, Po pa nadaljuje z iskanjem družine.
Fotografija: Dnevnik Diane Budisavljević Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Dnevnik Diane Budisavljević Foto Tv Slo

Nedelja, 23. avgusta

 


Dnevnik Diane Budisavljević: TV SLO 1 ob 21.05


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Hrv., 2019. Režija: Dana Budisavljević. Igrajo: Alma Prica, Biserka Ipša, Igor Samobor, Tesa Litvan, Jelena Puzic. Bio. film. 90 min.


Dnevnik Diane Budisavljević Foto Tv Slo
Dnevnik Diane Budisavljević Foto Tv Slo


Dnevnik Diane Budisavljević je bil veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami. Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok, a je bilo njeno ime zaradi avstrijskega porekla za dolga leta izbrisano iz zgodovine. To je zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih.

Piše se leto 1941. Diana Budisavljević, žena uglednega zagrebškega zdravnika, izve, da ustaška vojska pravoslavne ženske in otroke zapira v taborišča, kjer umirajo od lakote in bolezni. Z nekaj prijatelji v svojem stanovanju organizira tvegano kampanjo ...

 


Daleč od oči: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Out of Sight. ZDA, 1998. Režija: Steven Soderbergh. Igrajo: George Clooney, Jennifer Lopez, Jim Robinson, Mike Malone, Ving Rhames. Krim. 125 min.


Daleč od oči Foto Planet Tv
Daleč od oči Foto Planet Tv


Soderberghova adaptacija romana Elmora Leonarda je duhovita, seksi in presenetljivo zabavna. George Clooney je s svojim šarmom in nagajivim nasmehom že večkrat dokazal, da lahko odigra lopova, v katerega bi se zaljubila vsaka gledalka. Z vlogo Jacka Foleyja je očaral tudi kritike.

Foley trenutno čepi v zaporu zaradi več kot 200 ropov, vendar s pomočjo najboljšega prijatelja Buddyja kmalu pobegne na prostost. Prav v času pobega se v okolici zapora znajde policistka Karen Sisco in se z Jackom zaplete bolj, kot bi bilo praktično.


 

Kung Fu Panda 3: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2016. Režija: Jennifer Yuh. Glasovi: Klemen Slakonja, Primož Pirnat, Pavle Ravnohrib, Tanja Ribič Đurić, Bojan Emeršič. Anim. film. 100 min.
Če ste oboževalci debelušnega pande že iz katerega od prejšnjih dveh filmov, potem vam bo tudi ta nedvomno všeč. Avtorji vzamejo preizkušeno formulo in Poja spet postavijo v položaj, ko je kot riba na suhem in se mora naučiti, kako najti svoje mesto v svetu.

Zgodba nadaljuje Pojevo pot iskanja družine in tako spoznamo celo vas pand, vključno z njegovim očetom. Medtem deželo napade iz sveta duhov pobegli zlikovec bik Kai, ki po »highlandersko« poraženim bojevnikom krade življenjsko energijo či.

Komentarji: