TV namigi: Dunaj, Helstrom in Tednik

Dokumentarna serija o vzponu mesta z veličastno zgodovino, serija, posneta po Marvelovih stripih, v oddaji Tednik pa med drugim o prepovedi gibanja.
Fotografija: Dunaj: cesarske sanje dinastije Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Dunaj: cesarske sanje dinastije Foto Tv Slo

Ponedeljek, 16. novembra

 

Dunaj: cesarske sanje dinastije: TV SLO 2 ob 20.50


Vienna: Empire, Dynasty and Dream. VB, 2016. 1/3. Režija: Dominic Ozanne. Dok. miniserija. 55 min.

Dunaj je mesto z dolgo in veličastno zgodovino ter izjemno strateško lego ob eni najdaljših evropskih rek, Donavi.

Dokumentarna serija se posveti vzponu Dunaja do enega največjih svetovnih mest. Zgodovinar Simon Sebag Montefiore se v prvem delu posveti obdobju, ko je nekdanja rimska naselbina postala oder, na katerem je svojo moč ustvarila in krepila poprej obrobna plemiška rodbina Habsburžanov. Dunaj je pod njihovo vladavino postal utrdba katoliške vere in branik krščanstva, Habsburžani pa so od tam kot sveti rimski cesarji in avstrijski nadvojvode velikemu delu Evrope vladali kar tisoč let.

 


Helstrom: Fox ob 22.00


ZDA, 2020. 1/10. Režija: Daina Reid. Igrajo: Tom Austen, Sydney Lemmon, Elizabeth Marvel, Ariana Guerra. TV-serija. 55 min.

Helstrom Foto Fox
Helstrom Foto Fox


V ospredju nove serije, posnete po Marvelovih stripih, sta Daimon in Ana Helstrom, sin in hči skrivnostnega satanističnega serijskega morilca in matere, ki je zaradi obsedenosti z demonom zaprta v psihiatrični ustanovi. Daimon je profesor, ki s svojimi demoničnimi sposobnostmi pomaga ustanovi za mentalno bolne v Portlandu, Ana pa se ukvarja s starinami v San Franciscu in pobija kriminalce s svojimi paranormalnimi sposobnostmi.

V prvem delu serije Daimon preiskuje obsedenega fanta iz Oregona, Ana pa medtem v San Franciscu priredi dražbo, s katero hoče razkriti kriminalca.


 

Tednik: TV SLO ob 20.00


Slo., 2020. Vodi: Jelena Aščić. Inf. odd. 60 min.

Tednik Foto Matej Družnik
Tednik Foto Matej Družnik


Ali zaradi epidemije odrejena prepoved gibanja res posega v ustavne pravice? Koliko državljani upoštevajo prepoved?

Po številnih opozorilih, da so najrevnejši otroci zaradi šolanja na daljavo ostali brez edinega toplega obroka, v šolah spet pripravljajo kosila vsaj za najbolj ogrožene. Zakaj toliko učencev in dijakov hrane ne bo prevzelo, čeprav bi jim pripadala?

Razkrivamo pretresljiv primer suma spolne zlorabe. 11-letnika naj bi mama, odvisnica od iger na srečo, prisilila v prostitucijo. Kako to, da sodni mlini tudi v takih primerih meljejo nerazumno dolgo?

Komentarji: