Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Finale v odbojki, Ku'damm 59 in Zulu

Slovenija gre v boj za odbojkarsko evropsko zlato, vrača se nemška uspešnica o treh sestrah in njihovi materi, tu pa je še premiera brutalne kriminalke iz države, nad katero še vedno leži senca apartheida.
Foto Uroš Hočevar
Foto Uroš Hočevar
M. K., Vikend
29. 9. 2019 | 00:00
3:56

Nedelja, 29. septembra

 

Slovenija – Srbija: Kanal A ob 17.00


Finale Evropskega prvenstva v odbojki. Prenos iz Pariza.

Potem ko je Slovenija v prvi tekmi na izpadanje ugnala Bolgarijo, v četrtfinalu Rusijo in nato v polfinalu še Poljsko, se bo drugič v zgodovini borila za zlato odličje. Njihov nasprotnik bo reprezentanca Srbije, ki je v petek premagala reprezentanco Francije. Slovenija je sicer v finalu evropskega prvenstva igrala že leta 2015, ko je morala priznati premoč Franciji in je izgubila 3 proti 0 v nizih.

Slovenski odbojkarji pravijo, da bodo tokrat startali na zlato, saj srebro že imajo. Najbolj izkušen član slovenske reprezentance Mitja Gasparini je tako po zmagi nad Poljaki izjavil: »Kdor koli bo naš nasprotnik v finalu, bomo skušali to igro iz Stožic prenesti še v Pariz. Verjamem v te fante, da lahko v Franciji naredimo še ta zadnji korak.«

 

Ku'damm 59 Ku'damm '59: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)


Foto Stefan Erhard
Foto Stefan Erhard


Nem., 2017. 2. sezona. 1/6. Režija: Sven Bohse. Igrajo: Emilia Schüle, Sonja Gerhardt, Heino Ferch, Claudia Michelsen, August Wittgenstein. Nad. 50 min.

V seriji se srečamo z življenji mame Caterine in njenih treh hčerk tri leta po dogajanja v nadaljevanki Ku'damm '56.

onika je leta 1957 rodila deklico, a so ji jo ob rojstvu odvzeli. Mama Caterina je uredila, da sta rejništvo dobila Monikina sestra Helga in njen mož Wolfgang. Dve leti pozneje je Monika začela bitko za skrbništvo. A uspešnejša je bila v svetu zabavništva. S Freddyjem sta postala uspešen par v rock'n'rollu ...

Joachim Franck, sin tovarnarja, se po daljši odsotnosti vrne domov, in tam ga pričaka dementni oče, za katerega skrbi tajnica Ninette. Joachim kljub navidezni sreči, ne more pozabiti Monike. Njeni poročeni sestri pa sta nezadovoljni v zakonu. Helgin mož Wolfgang je hladen, zanimajo ga moški, zato se Helga počuti odrinjeno in osamljeno. Eva, ki je poročena s starejšim profesorjem Fassbenderjem, pa se spoprijema z moževo ljubosumnostjo.

 

Zulu: Kanal A ob 22.15 (Premiera)


Foto Pro Plus
Foto Pro Plus


Fr./JAR, 2013. Režija: Jérôme Salle. Igrajo: Orlando Bloom, Forest Whitaker, Tanya van Graan, Inge Beckmann. Kriminalka. 120 min.

Ali Sokhela (Whitaker) je južnoafriški policist, ki ga preganjajo spomini na pokole iz časov apartheida, med drugim na grozljivi umor svojega očeta. Ko nekoč najdejo truplo bogate belopolte najstnice, se preiskave loti s partnerjem Brianom Epkeenom (Bloom). Kar je najprej videti kot brutalen umor, se izkaže za del večje zarote. Policista namreč ugotovita, da je v ozadju skrivnostno mamilo, narejeno iz rasističnih razlogov.

Zulu temelji na nagrajenem romanu francoskega pisatelja Caryla Féreyja, zato so bile ambicije velike, a na koncu je film v najboljših trenutkih le nasilna in bleda kopija Zvestega vrtnarja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine