TV namigi: Kar sta imela in Animirana zgodba o Jenny Lind, švedskem slavčku

Ameriška drama pokaže, kako demenca vpliva na odnose v družini, švedski dokumentarec pa nas popelje skozi življenje mednarodne pevske zvezde.
Fotografija: VIKEND - What They Had - Film tedna: Kar sta imela Foto Tvspored-service Tvspored-service
Odpri galerijo
VIKEND - What They Had - Film tedna: Kar sta imela Foto Tvspored-service Tvspored-service

Sreda, 16. junija

 

Kar sta imela: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

What They Had. ZDA, 2018. Režija: Elizabeth Chomko. Igrajo: Hilary Swank, Michael Shannon, Robert Forster, Blythe Danner. Drama. 110 min.
Bridget (Hilary Swank) in Nick (Michael Shannon) sta zaskrbljena zaradi stopnjujoče se mamine demence. Otroka želita mami Ruth najti mesto v varovanem domu, a njun oče in Ruthin mož Burt noče niti slišati o tem, čeprav postaja vse bolj očitno, da ne more več obvladovati ženinih izpadov. Največja žrtev očetove trme in materine bolezni je Nick, lastnik butičnega bara in samec, ki se s težavo prebija iz meseca v mesec. Toda zadnja mamina »dogodivščina« sodu izbije dno, zato Nick pokliče Bridget, da se za nekaj časa vrne iz ZDA in mu pomaga očeta prepričati, da bo mamina nastanitev v domu najboljša rešitev za vse.


Animirana zgodba o Jenny Lind, švedskem slavčku: TV SLO 2 ob 20.05


VIKEND - The Animated Story of Jenny Lind - Na utrip srca: Animirana zgodba o Jenny Lind, švedskem slavčku Foto Tvspored-service Tvspored-service
VIKEND - The Animated Story of Jenny Lind - Na utrip srca: Animirana zgodba o Jenny Lind, švedskem slavčku Foto Tvspored-service Tvspored-service


The Animated Story of Jenny Lind. Šve., 2020. Režija: Ditte Feuk. Dok.-anim. film. 55 min.
Švedska pevka Jenny Lind (1820–1887) je že kot najstnica postala mednarodna pevska zvezda. Lindovo je oboževal Chopin, njeni prijatelji so bili angleška kraljica Viktorija, Clara Schumann in Felix Mendelssohn. Bila je ljubljenka opernega občinstva po Evropi in v ZDA. Po dveh priznanih sezonah v Londonu je pri 29 letih napovedala upokojitev. Lindova je bila tudi znana dobrotnica. Njeno zanimivo glasbeno in življenjsko zgodbo pripoveduje Thomas Hampson, film pa bogatijo animacije Jessice Laurén.


Bodi kul: Kanal A ob 21.45

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Be Cool. ZDA, 2005. Režija: F. Gary Gray. Igrajo: John Travolta, Uma Thurman, Vince Vaughn, Cedric the Entertainer, André Benjamin. Kom. 135 min.
Nekdanji gangster Chili Palmer se, potem ko se je naveličal sveta filma, odloči, da se bo preizkusil v glasbi. Ko ruski gangsterji po naročilu ubijejo njegovega prijatelja Tommyja Athensa, ki je bil lastnik glasbene založbe, Chili prevzame njegovo založbo, za nameček pa še njegovo punco Edie. Skupaj hitro najdeta mlado pevko Lindo, ki bi jo rada izstrelila med zvezde, toda kaj, ko Chiliju za ovratnik diha kar nekaj pohlepnih poslovnežev.

Komentarji: