TV namigi: Ko bojo krave letele, Lažnivec in Kuhar, tat ...

Učiteljica s klavrno samopodobo ugotovi, da je lahko privlačna, Max si zaželi, da bi njegov oče en dan govoril le resnico, in kultna sodobna bajka o nezvestobi.
Fotografija: Ko bojo krave letele FOTO: TV Slo
Odpri galerijo
Ko bojo krave letele FOTO: TV Slo

Sreda, 22. julija

 

Ko bojo krave letele: TV SLO 1 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Až budou krávy lítat. Češ., 2019. Režija: Tereza Kopácová. Igrajo: Tereza Brodská, Eva Hacurová, Eliška Krenková, Ondrej Vetchý, Vasil Fridrich. Kom. 115 min.


Nekoliko zajetnejša osnovnošolska učiteljica ima klavrno samopodobo. Med ljudmi je nesproščena in ima manjvrednostni kompleks. Toda ko nekega dne pospremi prijateljico na tečaj »burlesknega plesa«, ki ni pravzaprav nič drugega kot barsko plesanje z erotično koreografijo, dobi tudi sama priložnost, da se predstavi in tako ugotovi, da je lahko privlačna.

Toda ljudje iz njenega okolja niso dovzetni za gole debeluške, zato izgubi službo, prijatelje in ugled. Kaj naj stori? Naj se preda malodušju in si prizna manjvrednostni kompleks ali naj se postavi zase in premaga predsodke?

 Ti, ti lažnivec: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Liar, Liar. ZDA, 1997. Režija: Tom Shadyac. Igrajo: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Cary Elwes, Anne Haney. Kom. 95 min.


Ti, ti lažnivec FOTO: Pro Plus
Ti, ti lažnivec FOTO: Pro Plus


Fletcher Reede je gobezdav odvetnik in največji lažnivec na svetu. V resnici ni slab človek, sporna so le njegova moralna načela. V pretiravanju mu nihče ni kos in je kljub laganju zelo prepričljiv. Žal pa ne teče vse tako gladko v Fletcherjevem zasebnem življenju. Ko njegov sin Max praznuje rojstni dan, ga Fletcher po svoji stari navadi spet pusti na cedilu.

Max je razumljivo razočaran in ko upihne svečke na torti, si zaželi, da bi njegov očka vsaj en dan govoril samo resnico. Kdo bi si mislil, da se bo njegova želja uresničila? Fletcher je seveda zgrožen, ko ugotovi, da ne more več lagati. 

Kuhar, tat, njegova žena in njen ljubimec: Planet TV 2 ob 21.00


Viekndova ocena: 4 (od 5)

The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover. Koprod., 1989. Režija: Peter Greenaway. Igrajo: Richard Bohringer, Michael Gambon, Helen Mirren, Alan Howard, Tim Roth. Krim. 125 min.


Kuhar, tat, njegova žena in njen ljubimec FOTO: Planet TV
Kuhar, tat, njegova žena in njen ljubimec FOTO: Planet TV


Za oskarja nominirani Tim Roth in dobitnica zlatega kipca Helen Mirren v eksotični sodobni bajki o nezvestobi. Priznani režiser Peter Greenaway razpleta zgodbo o ženi, ki je naveličana svojega sadističnega in neolikanega moža ter vodje zločinske tolpe. V moževi restavraciji se zaplete v seksualno zvezo s tihim knjigarnarjem.

Greenaway vleče vzporednice med hrano, seksom in nasiljem, ki korenito spremenijo gledalčev odnos do lastnega obnašanja in dejanj.

Komentarji: