TV namigi: Melania Trump, Sedem svetov in Okus po domu

Francoski dokumentarec o slovenski prvi dami ZDA, David Attenborough predstavi sedem celin, v filmu pa o mladem japonskem kuharju, ki se odpravi v Singapur.
Fotografija: Kdo je Melania Trump? Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Kdo je Melania Trump? Foto Pro Plus

Nedelja, 1. novembra

 

Kdo je Melania Trump?: POP TV ob 17.40


Looking for Melania Trump. Fr., 2020. Režija: Laurence Haïm. Dok. film. 70 min.

»Sem najbolj nadlegovana oseba na svetu,« se je Melania Trump potožila med intervjujem za televizijsko mrežo ABC. Res je, da je ameriška prva dama redno predmet zasmehovanj in celo žalitev, še posebej zaradi svojih številnih spodrsljajev. Nekateri jo vidijo kot spletkarko, za katero se zdi, da se ne znajde dobro v središču pozornosti. Nasprotno pa drugi cenijo njeno klasičnost in diskretnost, ki ju vidijo kot simbol vrnitve k tradicionalnim moralnim vrednotam.

Politični novinar Laurence Haim jo je opazoval več let in pravi, da je resnica veliko bolj kompleksna ...

 


Sedem svetov – en planet: Antarktika: TV SLO 2 ob 20.00


Seven Worlds, One Planet: One Planet Antartica. VB, 2019. 1/7. Dok. serija. 55 min.

Sedem svetov - en planet: Antarktika Foto Tv SLO
Sedem svetov - en planet: Antarktika Foto Tv SLO


Sedemdelna serija, katere povezovalec je slavni David Attenborough, je pod drobnogled vzela sedem kontinentov, ki ima vsak svojo klimo, svojo posebno geografijo in živalski svet.

Prvi del je posvečen Antarktiki. Najjužnejša celina je tudi najhladnejša, najbolj vetrovna in najbolj negostoljubna. Tam lahko preživijo le najbolj žilave živali. Weddellovi tjulnji grizljajo led, da jim voda ne bi zamrznila, razpoložljivo kopno zasedejo kolonije kraljevskih pingvinov, za prostor na obali pa se spopadajo štiritonski morski sloni. Življenje obstaja le zaradi izjemno bogatih voda, ki obdajajo celino. A tudi tu se morje segreva, zaradi česar je prihodnost negotova.

 


Okus po domu: TV SLO 1 ob 15.20


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Ramen Teh. Sing., 2018. Režija: Eric Khoo. Igrajo: Seiko Matsuda, Tsuyoshi Ihara, Takumi Saitô, Jeanette Aw, Shogen. Drama. 100 min.


Okus po domu Foto Tv Slo
Okus po domu Foto Tv Slo


Masato je mlad japonski kuhar, ki se specializira za jušno jed ramen in se poigrava tudi z recepti iz Singapurja, kjer se je rodila njegova pokojna mama. Nekega dne zapusti rojstno mesto, odločen, da bo spoznal materino domovino in navezal stik z izgubljenimi sorodniki.

V zanj tuji deželi se zaljubi v turistično vodnico, spoznava singapurske jedi in kulturo. Hkrati pa odkrije številne nezglajene družinske spore, zato se odloči, da bo razbito družino vnovič združil – sorodnike bo očaral s kuharskimi veščinami.

Komentarji: