TV namigi: Miklavžev koncert, Sadie in Arktika

Tradicionalni dobrodelni koncert bo letos brez živih nastopov, dekletova mama se zaplete v ljubezenski ztrikotnik, mož pa po nesreči obtiči na ledenem severu.
Fotografija: Miklavžev koncert Foto Adrijan Pregelj
Odpri galerijo
Miklavžev koncert Foto Adrijan Pregelj

Sobota, 5. decembra

 


28. Dobrodelni Miklavžev koncert: TV SLO 1 ob 20.05


Slo., 2020. Režija: Marjan Kučaj. Vodita: Miša Molk in Marko Pokorn. Prenos. 120 min.

Letošnji Dobrodelni Miklavžev koncert bo zaradi razmer potekal drugače kot v minulih letih. Ustvarjalci so se morali odpovedati živim nastopom glasbenikov in se odločili, da ponudijo izbor točk preteklih Dobrodelnih Miklavževih koncertov, vse od prvega koncerta iz leta 1993. Zbrana sredstva bodo spet namenjena slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki.

Program koncerta so zasnovali Danica Dolinar, Daniel Celarec in Jaka Pucihar (Rotary Club Ljubljana). Vezno besedilo je pripravil Miha Hočevar. Dobrodelna številka je: 01 472 00 11.


 

Sadie: TV SLO 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2018. Režija: Megan Griffiths. Igrajo: Sophia Mitri Schloss, Melanie Lynskey, John Gallagher Jr., Danielle Brooks. Drama. 100 min.


Sadie Foto Tv Slo
Sadie Foto Tv Slo


Sadie je zelo navezana na svojega očeta, ki služi vojsko na drugi strani oceana, in si z njim pogosto dopisuje. Žal to ne velja za njeno mamo; z možem, Sadiejinim očetom, sta se odtujila in samo vprašanje časa je, kdaj si bo Rae poiskala drugega partnerja. S Sadie se druži njen sosed in sošolec Francis, s katerim se skupaj branita pred šolskimi nasilneži. Ko se v njihovo soseščino priseli Cyrus, privlačen mlajši moški, ga Rae takoj opazi, toda všeč je tudi njeni prijateljici Carli. Sadie prizadeto spremlja ljubezenski trikotnik.

Mešanica socialne drame in trilerja prikaže vpogled v tako in drugače strašljiv svet.

 


Arktika: TV SLO 1 ob 23.30


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Arctic. Isl., 2018. Režija: Joe Penna. Igrajo: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir, Tintrinai Thikhasuk. Pust. film. 95 min.


Arktika Foto Tv Slo
Arktika Foto Tv Slo


Mož, ki je po nesreči obtičal na Arktiki, se mora odločiti, ali naj ostane v razmeroma varnem zavetišču ali naj tvega pot do radijskega oddajnika. Odličen film preživetja, ki gledalcu pokaže brutalne pogoje preživetja v arktični divjini. Čeprav v njem igrata samo dva igralca, je zaradi spretne režije in koherentne zgodbe napetost vseskozi na vrhuncu.

Komentarji: