TV namigi: Nov začetek, Downton Abbey in Molitev pred zoro

Komična drama o žalosti in ponovni sreči, serija o britanski aristokratski družini Crawley in njihovih služabnikih in vpogled v pekel tajskih zaporov.
Fotografija: Nov začetek Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Nov začetek Foto Tv Slo

Sobota, 12. junijaNov začetek: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Bachelors. ZDA, 2017. Režija: Kurt Voelker. Igrajo: J.K. Simmons, Odeya Rush, Josh Wiggins, Julie Delpy. Kom. 105 min.


Po smrti žene se Bill in njegov sedemnajstletni sin Wes iz majhnega kraja preselita v večje mesto, kjer naj bi začela na novo. Medtem ko se privajata na novo življenje in si še vedno celita duševne rane, najdeta nekaj tolažbe v obetih za novo ljubezen. Wes spozna Lacy, vase zaprto in odločno dekle, katere skrivnostna osebnost pritegne fantovo pozornost; Bill pa sreča Carine, sočutno in elegantno učiteljico, katere pretekle osebne težave so odsev njegove tragedije.

Prijetna, rahlo trpka in predvsem odlično odigrana komična drama o žalosti in ponovni sreči.
 Downton Abbey: Planet TV ob 16.35


VB, 2010. 1. sezona. 1/7. Režija: Brian Percival. Igrajo: Hugh Bonneville, Jessica Brown Findlay, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle. TV-serija. 80 min.

Downton Abbey Foto Planet Tv
Downton Abbey Foto Planet Tv


Kronika življenj britanske aristokratske družine Crawley in njihovih služabnikov v začetku 20. stoletja. Lord Robert Crawley vse svoje življenje posveča družinski zapuščini, še posebej veličastnemu dvorcu Downton Abbey na angleškem podeželju.

V prvem delu družino in služinčad Downtona pretrese novica, da je dedič posesti in zaročenec grofove hčerke Mary umrl na Titaniku. Nasledstvo tako preide na daljnega sorodnika Matthewa Crawleyja, odvetnika iz Manchestra ...


 

Molitev pred zoro: TV SLO 1 ob 23.15


Vikendova ocena: 4 (od 5)

A Prayer Before Dawn. ZDA, 2017. Režija: Jean-Stéphane Sauvaire. Igrajo: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Pornchanok Mabklang, Billy Moore. Bio. film. 125 min.


Molitev pred zoro Foto Tv Slo
Molitev pred zoro Foto Tv Slo


Film je nastal po knjigi angleškega amaterskega boksarja Billyja Moora, ki je zaradi zlorabe drog nekaj let preživel v tajskem zaporu. Tam ga na različne načine trpinčijo, edina rešitev pa je zanj nastop v dvoboju v enem od najbolj nasilnih športov sploh: tajskem boksu.

Veristični vpogled v pekel tajskih zaporov.

Komentarji: