TV namigi: Parazit, Mož iz ozadja in Usekanka

Televizijska premiera filma, ki je letos prejel 4 oskarje, neobičajen biografski film o Dicku Cheneyju in norveški pogled na problematiko depresije med mladimi.
Fotografija: Parazit Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Parazit Foto Tv Slo

Sobota, 24. oktobraParazit: TV SLO ob 22.55


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Gisaengchung. JK., 2019. Režija: Bong Joon Ho. Igrajo: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi, So-dam Park. Drama. 135 min.
Izvrstna prilika o sodobni družbi, južnokorejski Parazit, je leta 2020 dobil štiri oskarje, in sicer za najboljši film, za najboljši tujejezični film, za najboljšega režiserja in za najboljši izvirni scenarij.

Sinu Ki-wooju se nasmehne sreča, ko ga prijatelj, ki obiskuje prestižno univerzo, predlaga za dobro plačano službo. Ki-woo, ki na ramenih nosi pričakovanja celotne družine, se odpravi k družini Park na razgovor in tam spozna prelepo in zapeljivo hčerko Da-hye. Kmalu po prvem srečanju se odnosi med družinama zapletejo, kar pripelje do niza usodnih pripetljajev.

 


Mož iz ozadja: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Vice. ZDA, 2018. Režija: Adam McKay. Igrajo: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill. Bio. film. 155 min.
Adam McKay je odličen avtor absurdnih komedij, kot sta Jebeš novice in Nora brata, ki v zadnjih letih svoj talent raje izkorišča za družbeno akcijo. Tako je posnel najboljši triler o gospodarskem zlomu 2008, Veliko potezo, nazadnje pa je obrnil žaromet na nekdanjega podpredsednika ZDA, Dicka Cheneyja, ki je veljal za možganski trust Busheve Bele hiše.

Film je poln za biografijo neobičajnih pristopov, kar bo morda nekaterim gledalcem nadležno, ni pa dvoma, da lahko vsakdo prepozna odlično igro nekdanjega Batmana v glavni vlogi, pa čeprav je igralca skoraj nemogoče prepoznati.


 

Usekanka: TV SLO 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Psychobitch. Nor., 2019. Režija: Martin Lund. Igrajo: Jonas Tidemann, Elli Rhiannon Müller Osbourne, Saara Sipila-Kristoffersen. Drama. 115 min.


Usekanka Foto Tv Slo
Usekanka Foto Tv Slo


Film brez olepševanja prikaže občutljivo problematiko depresije med mladostniki in pozove k vrstniški solidarnosti.

Marius je pubertetnik, zaljubljen v priljubljeno sošolko. Ker je preveč sramežljiv, da bi jo povabil na ples, pri pouku kemije predlaga laboratorijske vaje v dvojicah in sanja o tem, da bo pristal z njo v paru. Načrte mu pokvari Frida, moteča sošolka, ki jo učitelj Mariusu dodeli za laboratorijsko partnerko. Med inštrukcijami Marius in Frida postaneta zaveznika. A Frida trpi za depresivno motnjo ...

Komentarji: