TV namigi: Planica 2020, Dokler sva še mlada in Mladi Sheldon

Oddaja o svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih, film o paru, ki kljub drugačnemu vtisu ne živisrečno in začenja se predzgodba serije Veliki pokovci.
Fotografija: Planica Foto Marko Feist
Odpri galerijo
Planica Foto Marko Feist

Sreda, 9. decembra

 


Planica 2020: TV SLO 2 ob 20.00


Oddaja o svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih. 35 min.

Dan pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih v Planici bodo na TV Slovenija v posebni studijski oddaji razkrili, kako so potekale priprave na tekmovanje, ki bi pod Poncami moralo biti že marca.

Predstavili bodo tehnične novosti na letalnici in preverili, kako je potekal njen preizkus. Videli bomo, kako težko dolge polete čakajo tekmovalci. Z gosti se bodo oglasili z roba izteka letalnice in z mesta ob odskočni mizi. Izvedeli boste vse, kar morate za spremljanje prvega skakalnega vrhunca sezone.

Osrednji gost v studiih letošnje Planice bo nekdanji skakalec Jernej Damjan.


 

Dokler sva še mlada: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

While We're Young. ZDA, 2014. Režija: Noah Baumbach. Igrajo: Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver, Amanda Seyfried, Maria Dizzia. Kom./drama. 110 min.


Dokler sva še mlada Foto Tv Slo
Dokler sva še mlada Foto Tv Slo


Josh Srebnick, 44-letnik je poročen s 43-tletno Cornelio, hčerko Leslieja Breitbarta, cenjenega režiserja dokumentarnih filmov. Par živi v New Yorku udobno življenje in daje vtis srečnih ljudi. Pa ni čisto tako; intimno sta Josh in Cornelia precej na psu, saj ju razžira dejstvo, da nimata otrok. Žal se tudi njuni profesionalni načrti ne izidejo, kot bi si želela …

Josh, ki je tudi dokumentarist kakor njegov tast, svoj zadnji film končuje že osem let in še vedno ni dokončan. Potem pa Josh in Cornelia, spoznata še en par, Jamieja in Darby, ki sta eno generacijo mlajša …


 

Mladi Sheldon: Kanal A ob 16.30


Young Sheldon. ZDA, 2017. 1. sezona. 1/22. Režija: Jon Favreau. Igrajo: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord. Hum. nan. 25 min.

Mladi Sheldon Foto Pro Plus
Mladi Sheldon Foto Pro Plus


Zgodba se odvija pred serijo Veliki pokovci, v kateri so gledalci lahko spoznali legendarnega, ekscentričnega in čudaškega Sheldona Cooperja.

Tokrat ga spoznamo, ko je bil še deček, ki se je šele odpravljal na nedolžno, nelagodno in upanja polno pot do človeka, kakršen bo postal. Devetletni Sheldon Cooper odrašča v Teksasu, kjer pa mu ni lahko, saj dežela, v kateri sta na prvem mestu cerkev in ameriški nogomet, ni ravno pisana na kožo matematičnemu in znanstvenemu geniju.

Komentarji: