TV namigi: Potovanje, Neprisebna in Tla pod nogami

Zgodba dveh prijateljev, ki se podata na potovanje po Islandiji, psihološka srhljivka Stevena Soderbergha in zgodba o ambiciozni ženski, ki ima skrivnost.
Fotografija: Potovanje Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Potovanje Foto Tv Slo

Sobota, 21. maja

Potovanje: TV SLO 1 ob 21.30

Vegferð. Isl., 2021. 1/6. Režija: Baldvin Zophoníasson. Igrajo: Víkingur Kristjánsson, Ólafur Darri Ólafsson, Felix Bergsson, Anna Claessen, Aldís Amah Hamilton. Miniserija. 40 min.

Dolgoletna prijatelja v resničnem življenju Ólafur Darri Ólafsson in Víkingur Kristjánsson v tej domiselni in odlično izvedeni komediji igrata sebe, ko potujeta in razkrivata naravne lepote Islandije.

Ólafur je v zanosu, saj je njegova igralska kariera v zadnjem obdobju zelo uspešna, Vikingurju pa se zdi, da je sam v življenju dosegel dno. Odpravita se na pot do priljubljenega Westfjordsa, kjer naj bi se poglobila vase, se sprostila in za nekaj časa pozabila na tegobe sodobnega vsakdana. Znajdeta se v vrsti bizarnih okoliščin, v katerih se morata spopasti s svojimi čustvi ...

Neprisebna: Planet TV ob 21.30

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Unsane. ZDA, 2018. Režija: Steven Soderbergh. Igrajo: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Sarah Stiles, Marc Kudisch. Groz. 140 min.

Neprisebna Foto Planet Tv
Neprisebna Foto Planet Tv

Sawyer Valentini se iz Bostona preseli v Pensilvanijo, da bi dokončno ušla neuravnovešenemu moškemu, ki jo je zadnji dve leti vztrajno zalezoval. Vendar jo tudi v novem mestu preganjajo prividi nekdanjega znanca. Pomoč poišče v psihiatrični ustanovi, vendar jo po pogovoru s svetovalko ter v skladu z novim zakonom o psihiatričnih bolnikih tam zadržijo proti njeni volji, za najmanj 24 ur. Čas hospitalizacije se nato podaljša, ko zdravniki in medicinsko osebje začnejo resno dvomiti o njeni prisebnosti.

Slavni režiser Steven Soderbergh je psihološko srhljivko skoraj v celoti posnel s kamero pametnega telefona iPhone 7 Plus.

Tla pod nogami: TV SLO 2 ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Der Boden unter den Füssen. Avstrija, 2019. Režija: Marie Kreutzer. Igrajo: Valerie Pachner, Pia Hierzegger, Mavie Hörbiger, Michelle Barthel, Marc Benjamin. Drama. 110 min.

Tla pod nogami Foto Tv Slo
Tla pod nogami Foto Tv Slo

Film o Loli, mladi, ambiciozni poslovni ženski z Dunaja, ki dela v nemškem Rostocku. Lola je sposobno, privlačno dekle, ki ima v službi dober položaj in obenem tudi lezbično razmerje s svojo nemško šefico. Zdi se v vsem neodvisna, a ima skrivnost. Doma v Avstriji ima starejšo sestro Conny, ki je duševno neuravnotežena in potrebuje njeno oskrbo. Lola se zelo boji, da je sestrina bolezen v genih …

Odlična igra glavne igralke in atmosfera, ki se giblje med dramo ter trilerjem, in odličen portret družbe.

Komentarji: