TV namigi: Sekirca v med, Zbiralec kosti in Lucifer

v 2. sezoni bo Janko kandidiral za predsednika države, mlada policistka bo morala ujeti množičnega morilca, padli angel Lucifer vodi bar, kjer se zgodi umor.
Fotografija: Sekirca v med Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Sekirca v med Foto Pro Plus

Ponedeljek, 17. januarja

Sekirca v med: POP TV ob 20.00

Slo., 2022. Režija: Marko Naberšnik. Igrajo: Jožef Ropoša, Mojca Funkl, Luka Boksan, Lea Cok, Mila Peršin. Hum. nad. 65 min.

Družina Hribar iz Podgorja pri Kamniku je na loteriji zadela 55 milijonov evrov, kar je temeljito pretreslo njihov vsakdan. Vsa družina, sorodstvo, sosedje, prijatelji in znanci hočejo od tega dobiti še kaj zase.

V 2. sezoni Janko na šaljivo pripombo samega predsednika države dobi idejo, da bo kandidiral za predsednika države, če pa že ne bo izvoljen, pa bo postal vsaj ljudski predsednik s svojim uradom. Tudi od Jankove predsedniške kandidature si marsikdo obeta koristi, glavno vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo z Jankovim zakonom z Majdo.

Zbiralec kosti: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Bone Collector. Koprod., 1999. Režija: Phillip Noyce. Igrajo: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Michael McGlone. Triler. 130 min.

Zbiralec kosti Foto Pro Plus
Zbiralec kosti Foto Pro Plus

Detektiv Lincoln Rhyme je eden vodilnih strokovnjakov za sodno medicino. Ko je nekega dne hudo ranjen, ostane priklenjen na posteljo. A primer množičnega morilca, ki ustrahuje mesto, ga združi z mlado policistko Amelio Donaghy.

Režiser Noyce, skuša ustvariti podobno klavstrofobično ozračje kot David Fincher v filmu Sedem. A žal je zgodba tako površna, da je obraz neustrašne lepotice v podzemlju New Yorka včasih bolj komičen kot strašljiv. K sreči pa je Noyceu uspelo iz igralcev izvabiti dobre predstave, s tem pa je film obdržal večino kredibilnosti.

Lucifer: Fox ob 20.00

ZDA, 2015. Režija: Len Wiseman. 1. sezona. 1/13. Igrajo: Jordan Cockeram, Bailey Chase, Anthony Muniz, Tom Ellis, Shaan Sharma. Tv-serija. 60 min.

Lucifer Foto Fox
Lucifer Foto Fox

Lucifer je zgodba o prvotnem padlem angelu. Lucifer, zdolgočasen in nesrečen kot gospodar pekla odstopi s prestola in se umakne v Mesto angelov, kjer ima v lasti vrhunski klavirski bar Lux. Tam uživa v upokojitvi in si privošči najljubše stvari – vino, ženske, pesem.

Potem pa je čudovita pop zvezdnica brutalno umorjena zunaj Luxa. Prvič po približno 10 milijardah let začuti, da se v njem nekaj prebudi. Ni prepričan, ali gre za potlačeno željo, da bi kaznoval hudobne, ali za kaj globljega.

Komentarji: