TV namigi: Senca suma, Razbijalka sistema in Oni živijo

Na TVS vas čakata premieri francoske miniserije in odličnega nemškega filma.
Fotografija:  Senca suma 
Odpri galerijo
 Senca suma 

Petek, 6. novembra

 

Senca suma: TV SLO 2 ob 20.00


La part du soupçon. Fr., 2019. 1/2. Režija: Christophe Lamotte. Igrajo: Kad Merad, Laurence Arné, Géraldine Pailhas, Gaspard Pasquet, Aladin Reibel. Miniserija. 50 min. 
Življenje družine Kertez, zakoncev Alice in Thomasa ter 8-letnega sina Romaina, se obrne na glavo, ko na Thomasa pade sum, da je v resnici Antoine Durieux-Jelasse, moški, ki je pred petnajstimi leti umoril ženo in tri otroke ter izginil. Novica se hitro razve in Kertezovih se vsi izogibajo. Alice, ki ne more verjeti, da je Thomas morilec, je obupana, vendar izve nekaj podrobnosti, ki ji zbudijo pomisleke o Thomasovi iskrenosti. Brez dvoma, da je končno našla Antoina, pa je vodja policije Sophie Lancelle, ki nikoli ni nehala iskati morilca. A Thomas vztrajno zanika, da bi bil on Antoine.


Razbijalka sistema: TV SLO 2 ob 20.50

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Razbijalka sistema 
Razbijalka sistema 

Systemsprenger. Nem., 2019. Režija: Nora Fingscheidt. Igrajo: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide, Lisa Hagmeister, Melanie Straub. Drama. 125 min.
Benni je posebna deklica. Z nebrzdano energijo, s katero ves čas ustrahuje vrstnice (in odrasle), je obsojena na svojevrstno osamitev. Mama je ne more obvladati, zato jo preda socialni službi. Tam ne vedo, kaj bi z njo, otepajo se je tudi vse vzgojno-varstvene ustanove. Zdi se, da jo lahko obvladuje le Michael, ki že leta uspešno izvaja programe za prilagajanje problematičnih najstnikov ... Zgodba o neukrotljivi deklici, ki ne najde svojega mesta v družbi. Film, ki tako kot njegova junakinja prekipeva od čustev in energije, je režiserki prinesel srebrnega medveda na Berlinalu.


Oni živijo: TV SLO 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 4 (od 5)

They Live. ZDA, 1988. Režija: John Carpenter. Igrajo: Roddy Piper, Keith David, Meg Foster, George 'Buck' Flower, Peter Jason. ZF film. 100 min.
Zabavna Carpenterjeva parabola o tem, kako prepoznati kapitalistično ideologijo. Moški nekega dne v smeteh najde čarobna očala, skozi katera namesto oglasnih sporočil, TV programov in naslovnic knjig vidi z velikim črkami izpisane avtoritarne ukaze kapitalistične ideologije: »Kupuj«, »Ukloni se«, »Ubogaj«, »Ne misli«. Njegov upor proti oblasti se lahko končno začne, ko uvidi, da je za kapitalistično dominacijo na Zemlji kriva vesoljska vrsta ...

Komentarji: