V Londonu pred kraljičino krsto večkilometrske vrste

Nekateri britanski mediji predvidevajo bi čakanje v vrsti lahko trajalo tudi do trideset ur.
Fotografija: Žalujoči bodo morali čakati v tudi več kot sedemkilometrski vrsti. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters
Odpri galerijo
Žalujoči bodo morali čakati v tudi več kot sedemkilometrski vrsti. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters

Žalujoči, ki so se v Londonu prišli poklonit preminuli kraljici Elizabeti II. bodo morali čakati v tudi več kot sedemkilometrski vrsti, so sporočili z britanske vlade. Pričakujejo namreč, da se bo kraljičini krsti, ki bo v britanskem parlamentu danes od pete ure po lokalnem času, že v sredo prišlo poklonit okoli 75.000 ljudi, poroča Reuters. 

Ko je njena krsta pred tem ležala v katedrali v Edinburghu na Škotskem, se je nekdanji monarhinji v 24 urah prišlo poklonit okoli 33.000 podanikov. Pred pokopom bo krsta ležala v Londonu še pet dni. Prvi obiskovalci so pričeli s čakanjem že v torek zjutraj. Da bodo imeli prostor prenočiti na ulicah, je policija po poročanju nekaterih, z ulic nagnala brezdomce.  

Nekateri britanski mediji predvidevajo bi čakanje v vrsti lahko trajalo tudi do trideset ur. Ugiba se tudi, da bi lahko omejili število obiskovalcev na okoli 350.000 v petih dneh od srede zvečer do ponedeljka zjutraj. 

Britanska vlada je množico opozorila, naj se obnaša spoštljivo. V parlamentu naj vlada tišina, prav tako pa je prepovedano fotografiranje in snemanje, so sporočili. 

Kraljica je umrla prejšnji teden na škotskem gradu Balmoral, stara 96 let. 

Preberite še:

Komentarji: