Dars, donator meseca na Valu 202

Dars ni podjetje, ki deluje na prostem trgu, kot so druga podjetja, v katerih ima država svoj delež.
Fotografija: Mislim, da je skrajno neodgovorno, da uprava tega podjetja donira sredstva, ki bi morala biti porabljena stoodstotno namensko. Foto Tadej Regent
Odpri galerijo
Mislim, da je skrajno neodgovorno, da uprava tega podjetja donira sredstva, ki bi morala biti porabljena stoodstotno namensko. Foto Tadej Regent

Avgusta sem na radiu na Valu 202 večkrat na teden poslušal, da je v okviru akcije Botrstvo donator meseca podjetje Dars. To me vedno zmoti. Namreč, če se ne motim, je lastnik tega podjetja Republika Slovenija, torej davkoplačevalci.

Mislim, da je skrajno neodgovorno, da uprava tega podjetja donira sredstva, ki bi morala biti porabljena stoodstotno namensko za dejavnost, za katero je vlada RS ustanovila to podjetje. Mogoče pa se kakšen državljan, ki plačuje davke, ne strinja, da se ta sredstva namenijo akciji Botrstvo. Mogoče se sploh ne strinja, da se izvajajo takšne akcije oziroma bi ta sredstva namenil kakšnemu drugemu porabniku ali v drug namen. Predvsem pa želi, da je poraba sredstev namenska.

Da ne bo nesporazuma – akcija Botrstvo je imenitna, vse pohvale vredna akcija. Moj poklon vsem, ki so jo zasnovali in jo tako plemenito izvajajo. Še posebej RTV Slovenija in Valu 202, kjer nas dnevno opominjajo, da lahko pomagamo tistim, ki jim v življenju ni postlano z rožicami. Menim pa, da je neodgovorno donatorstvo podjetja, ki ga upravlja država in je torej vanj vpleten tudi denar davkoplačevalcev. Verjamem, da je to potrebno premisleka.

Dars ni podjetje, ki deluje na prostem trgu, kot so druga podjetja, v katerih ima država svoj delež – na primer Telekom, Zavarovalnica Triglav ... Za ta podjetja je dobrodošlo, da se obnašajo komercialno oziroma vrnejo nekaj prihodkov v okolje, iz katerega se napajajo. Dars pa naj dela to, za kar je ustanovljen – in naj svoja presežna sredstva vrača v svojo osnovno dejavnost.

Preberite še:

Komentarji: