Pismo zunanjega ministra Logarja

Zunanja politika ni namenjena neznačajnemu tožarjenju lastne države v tujini.
Fotografija: Sramotno pismo, ki ga je v Bruselj o »krivosodju« v Sloveniji, je le še ena od siceršnjih nesprejemljivih potez ministra Logarja in stranke SDS. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Sramotno pismo, ki ga je v Bruselj o »krivosodju« v Sloveniji, je le še ena od siceršnjih nesprejemljivih potez ministra Logarja in stranke SDS. Foto Jure Eržen

Sramotno pismo, ki ga je zunanji minister Anže Logar poslal evropski komisiji v Bruselj o »krivosodju« v Sloveniji, je le še ena od siceršnjih nesprejemljivih potez ministra in stranke SDS.

Že v preteklosti je Janez Janša tožaril Slovenijo v tujini, kar niti ne preseneča, saj je to v skladu z njegovim stališčem do vseh drugače mislečih.

Sedanje naravnost pobalinsko vedenje ministra, ki navsezadnje razmer v pravosodju niti dobro ne pozna, še pred tem pa pismo, ki napada neodvisnost slovenskih medijev – in se je minister Logar z njim povsem strinjal –, pa presegata mejo, ko bi morali koalicijski partnerji udariti po mizi in sodelovanju v takšni vladi dati slovo.

A to se ni in se verjetno tudi ne bo zgodilo. Počivalšku, Pivčevi in njunima strankama z že zapravljenim renomejem je preveč do trenutne »slave« in dobrih plač, da bi se zoperstavili takšnemu sramotnemu ravnanju.

Zunanja politika ni namenjena neznačajnemu tožarjenju lastne države v tujini. Probleme in nesoglasja je treba reševati v domačem okolju. Ravnanje Logarja zato presega vse razumne meje.

Preberite še:

Komentarji: