Pravica, ki lahko ogrozi stare ljudi

Če gredo vsi otroci in dijaki v šolo, se s tem povečajo stiki med in s tem se poveča možnost prenašanja virusa sars-cov-2.
Fotografija: Gre tudi za pravico starejših do življenja. Meni se zdi ta pravica pred pravico protestirati o skoraj čemerkoli. Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Gre tudi za pravico starejših do življenja. Meni se zdi ta pravica pred pravico protestirati o skoraj čemerkoli. Foto Leon Vidic/Delo

V Mariboru so pred kratkim dijaki protestirali in zahtevali poučevanje v živo.

Nedvomno imajo pravico protestirati, poučevanja v šoli jim želimo seveda vsi, posebno mi šolniki. Gotovo dijaki, ki so protestirali, niso bili tisti, ki so želeli, da se »špricanja« pouka ne sankcionira – pred leti je bilo o tem veliko govora.

Če gredo vsi otroci in dijaki v šolo, se s tem povečajo stiki med njimi, učitelji in pomožnim šolskim osebjem, s tem se poveča možnost prenašanja virusa sars-cov-2, kot posledica tega pa plačujejo ceno predvsem stari ljudje, pri katerih se okužba pogosto zaključi s smrtjo. Spet smo pri vprašanju, ki se ga pogosto mnogi izogibajo: Ali pravicam sledi tudi odgovornost za posledice?

Prav v Delu smo mogli brati članek starizmu ali celo gerontocidu, kot je formuliral dr. Keber. Gre tudi za pravico starejših do življenja. Meni se zdi ta pravica pred pravico protestirati o skoraj čemerkoli.
 

Preberite še:

Komentarji: