Vrag je vzel šalo

Kdo pa je dopustil drastično rahljanje protivirusnih ukrepov?
Fotografija: Za tako hud porast okužb z novim koronavirusom je vendarle odgovorna vlada. Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Za tako hud porast okužb z novim koronavirusom je vendarle odgovorna vlada. Foto Leon Vidic/Delo

Da, vrag je odnesel šalo! Kot sporočajo mediji, naj bi bilo to najpomembnejše sporočilo predsednika vlade Janeza Janše, ko je 7. oktobra napovedal nove omejitvene ukrepe v zvezi z novim koronavirusom.

Menim, da če je vrag odnesel šalo, bi moral odnesti tudi njegovo vlado. Saj je za tako hud porast okužb z novim koronavirusom vendarle odgovorna prav ona. Kdo, za vraga, pa je dopustil drastično rahljanje protivirusnih ukrepov? Kdo je uvedel turistične bone? Mar ni naš predsednik vlade pred kamerami skorajda prisilil mlajšega, sicer vidno nekoliko zadržanega avstrijskega kolega Kurtza, da sta si stiskala goli roki brez razkuževanja? Kdo in zakaj je uvedel zastonj vožnje upokojencem z vlaki in avtobusi? Kateri vladi so pripadali ministri in ministrice, ki so se v javnosti v zvezi s to virusno nadlogo neodgovorno obnašali? Še bi lahko našteval, a naj bo za tokrat dovolj.

Torej bo »neuko« ljudstvo sedaj moralo sprejeti in izvajati nove rigorozne ukrepe samo zato, ker si je do sedaj »dovolilo« posnemati aktualno vlado in se je zato obnašalo, kot da je virus nekam izpuhtel. Kot sem po radiu slišal komentar nepreklicno odstopljenega notranjega ministra Hojsa, njega nov ukrep, ki javno zbiranje omejuje na največ deset oseb, zelo razveseljuje, ker se tudi petkovi kolesarji ne bodo smeli več množično pojavljati na protestih.

Preberite še:

Komentarji: