Priprave v polnem teku

Triglav tek tudi letos ponuja različno zahtevne proge, od polmaratona do preizkušenj za otroke.
Fotografija: Na vadbe se lahko na spletni strani dogodka prijavijo vsi, ki se želijo dobro pripraviti na eno od tekaških preizkušenj septembrskega Triglav teka. FOTO: promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Na vadbe se lahko na spletni strani dogodka prijavijo vsi, ki se želijo dobro pripraviti na eno od tekaških preizkušenj septembrskega Triglav teka. FOTO: promocijsko gradivo

Na paleti so polmaraton, tek na 10 km, tokrat prvič tek na 5 km, štafetni tek trojk na 3,4 km, družinski tek na 3,4 km in otroški tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 metrov.

Ker v športu veliko šteje dobra priprava, organizatorji edinega teka, ki odpira vrata v protokolarni park Brdo pri Kranju, znova omogočajo brezplačne tekaške vadbe pod vodstvom izkušenih trenerjev. Na različno zahtevne tekaške izzive se v devetih slovenskih krajih pripravljajo že od sredine maja.

Tekaške vadbe so primerne za različno kondicijsko pripravljene posameznike in za vse generacije. Nanje se lahko na spletni strani dogodka prijavijo vsi, ki se želijo dobro pripraviti na eno od tekaških preizkušenj septembrskega Triglav teka.

Za varen korak

Izkušeni trenerji jim bodo omogočili, da se bodo na tek lahko podali primerno kondicijsko pripravljeni in tudi opremljeni z nasveti za krepitev zdravega življenjskega sloga. Tako bodo bolj sproščeni in njihov korak varnejši.

Pod budnim očesom strokovnjakov bodo vse do Triglav teka vadili v Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju, in sicer v naslednjih terminih:

• v Ajdovščini vsak torek in četrtek ob 19. uri, vadbe vodi Lucija Krkoč, zbirno mesto je Športni park Pale;

• na Brdu pri Kranju vsak četrtek ob 18. uri, vadbe vodi Klemen Dolenc, zbirno mesto je pred hotelom Elegans;

• v Celju vsak torek ob 18. uri, vadbe vodi Aljaž Igor Topole, zbirno mesto je Stadion pri 1. gimnaziji Celje;

• v Kopru vsak torek ob 19. uri, vadbe vodi Niki Antolović, zbirno mesto je v parku Bonifika (pri igralih);

• v Ljubljani vsak četrtek ob 19. uri, vadbe vodi Blaž Kavčič, zbirno mesto je na parkirišču pred Živalskim vrtom Ljubljana;

• v Mariboru vsako sredo ob 18.30, vadbe vodi Borut Podgornik, zbirno mesto je pred Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo Maribor v mestni četrti Studenci;

• v Murski Soboti vsako sredo ob 19. uri, vadbe vodi Boris Kaučič, zbirno mesto tekačev je pri Osnovni šoli 1 (na stadionu);

• v Novem mestu vsak ponedeljek ob 18. uri, vadbe vodi Aleš Lindič, zbirno mesto je na stadionu Portoval;

• v Slovenj Gradcu vsak torek ob 19.15, vadbe vodi Uroš Verhovnik, zbirno mesto je Športni center Vinka Cajnka.

Ljubitelji teka lahko na spletni strani dogodka preverijo zahtevnost posameznih izzivov, izberejo traso po svoji meri in se prijavijo. Zgodnje in naj­ugodnejše prijave na Triglav tek so mogoče do 19. 8. 2022, po tem datumu bo prijavnina višja. Prijave bodo sprejemali do vključno 2. 9. 2022 in na dan prireditve do zapolnitve prostih tekaških mest.

Do zmag v družbi
vrhunskih športnikov

Triglav tek je ena izmed dejavnosti, s katerimi Zavarovalnica Triglav spodbuja širšo javnost in svoje zaposlene v celotni Skupini Triglav k zdravemu življenjskemu slogu in gibanju. Pri tem ji vsako leto pomagajo številni vrhunski športniki, ambasadorji Triglav teka, ki se bodo čez poletje udeleževali tudi tekaških vadb. Med drugimi bodo letos spet sodelovali Klemen Bauer, Anamarija Lampič, Peter Prevc, Cene Prevc, Žan Košir, Špela Rogelj in Nika Križnar. Njihovim aktivnostim lahko sledite na spletni strani Triglav teka.

 

Trajnostno naravnani
in dobrodelni

Triglav tek je tek za dober namen, saj Zavarovalnica Triglav na dogodku že vrsto let predaja donacije zdravstvenim ustanovam. Letos bodo sredstva v skupni vrednosti 15.000 evrov namenili Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki.

Dogodek, ki je vsako leto obarvan s številnimi športnimi in družabnimi aktivnostmi, prispeva tudi k uresničevanju ciljev projekta Zavarujmo prihod­nost in tako predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav.

Komentarji: