Zaradi korone izgubljam dekle

Za zvezo je pomembno tudi, da govorita isti jezik ljubezni, da izražate ljubezen na tak način, da vas partnerka razume.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Pozdravljeni, vsak čas bom dopolnil trideset let in končno sem našel dekle. Več kot sit sem bil stalnega spraševanja okolice, kdaj bom koga našel. Kakorkoli – zdaj sem našel punco, ki me je pritegnila. Prej sem imel same kratkotrajne avanture. Spoznala sva se sredi septembra. Bilo je čudovito.

Zaradi delovnih obveznosti sva se sicer lahko videla zgolj med vikendi, vendar sva ta čas, ki sva ga imela, znala preživeti tako, da nama je bilo res lepo in naju je napolnilo za ves teden. Potem pa se je vrnila korona. Dokler ni bilo omejitve z občinami, je še nekako šlo.

Sicer sva bila omejena, a nama je še uspelo ohranjati iskrice in početi vznemirljive stvari. Najini vikendi so bili iskrivi, strastni, bližina, ki sva jo ustvarjala, se je ohranjala čez ves teden in naju poživljala. Z omejitvijo na občine so se stvari spremenile. Od takrat se nisva več videla. Slišiva se po skypu, a to ni dovolj. Zelo jo pogrešam. Tudi ona pravi, da me pogreša. Vendar čutim, kot da se odmika. Je pet let mlajša od mene. Sicer je za svoja leta zelo zrela, pa vendar …

Bojim se, da najina zveza preprosto ni imela dovolj prilož­nosti, da bi se razvila in utrdila, da bi zdaj lahko prenesla takšno oddaljenost. Včasih sva se slišala, si pisala po večkrat na dan. Zdaj komaj enkrat, kakšen dan se zgodi, da se sploh ne oglasi … Pogovori so vse krajši, pogosteje se prepirava, ljubečih besed je manj. Strah me je, da jo izgubljam. Živim v zelo majhni občini, kjer se ne da iti nikamor. Z nikomer se ne vidim.

Delam od doma, prej sem se veliko ukvarjal s športom, zdaj se ne morem, ker je vse zaprto … Postajam tesnoben, zaskrbljen. Slabo spim in čisto preveč jem. Še posebno me skrbijo bližajoči se prazniki. Če jih ne bova preživela s punco, bom sam. To bi mi bilo zares težko. Najbolj me skrbi, da naju bo korona toliko oddaljila, da bo najin odnos razpadel. Mi lahko svetujete, kako naj se zbližam z dekletom kljub omejitvam? Vnaprej hvala za odgovor.
Matic


image_alt
Vedeti moraš, kako se počutimDragi Matic, situacija, v kateri smo se znašli, res ni lahka. Vsakemu od nas prinaša svojevrstne izzive. Videti je, da čutimo bolečino prav na tistih področjih, ki so nam najpomembnejša. Za vas je to vaša težko pričakovana nova ljubezen. Res je, ko pravite, da so prvi meseci ljubezni zelo dragoceni. Namenjeni so temu, da se par poveže. Hormonski koktajl omogoča, da se med partnerjema ustvari močna vez, ki predstavlja temelje, na katerih bosta gradila, in daje zagon za tiste čase, ko bodo prišli konflikti in bo vztrajanje v razmerju bolj naporno.

Res je žalostno in škoda, da se ravno v tem obdobju, ko bi vajina zveza morala cveteti, zaradi omejitev ne more prosto razrasti. Privoščila bi vam drugačno izkušnjo. Poleg teh realno neljubih omejitev glede fizičnih stikov in skupnih aktivnosti z vašo drago pa je ta situacija seveda obremenjujoča tudi za vaše psihofizično počutje.

Odsotnost stikov z drugimi, pomanjkanje gibanja, ki ste ga bili vajeni, enoličnost, pa tudi kratki dnevi in splošni negativizem prispevajo k temu, da se vaše počutje počasi preveša proti negativnemu. V takšnem ozračju je seveda razum­ljivo, da se vas loteva malodušje. Ker nimate prav veliko stimulansov, se vaše misli vse bolj pletejo okoli vaše izbranke in obletavajo vas skrbi.

To se zdi povsem razumljivo, vendar ne gre obupavati. Situacija je zahtevna, nikakor pa brezupna. Najprej poskrbite zase, za notranje ravnovesje. Če želite biti stabilni za odnos in atraktiven partner za vašo izbranko, morate stabilizirati sebe. Za začetek poiščite možnosti za rekreacijo. Redna kardiovaskularna aktivnost, torej hitra hoja, tek, plavanje, kolesarjenje …, vam bo dvignila razpoloženje, saj uravnava nevrokemično ravnovesje, ki je povezano z dobrim počutjem.

Morda bi se poskusili povezati s kakšnimi starimi prijatelji, znanci. Tudi virtualni stiki so boljši kot nič. Kaj pa, če bi vzpostavili kakšno povezavo v delovnem okolju? Marsikateri kolektiv prepoznava škodljivi vpliv socialne izolacije, zato organizirajo redna virtualna srečanja, neke vrste odmor za kavo. Preverite, ali kaj podobnega obstaja pri vas. Lahko tudi sami daste pobudo. Zelo verjetno bi se še kdo razveselil več stikov – poskusite.

Razmislite o kakšnem starem hobiju, kakšni želji, za katero prej ni bilo časa. Virtualnih informacij in online programov je zdaj res veliko. Takšno udejstvovanje vas bo zamotilo in vam popravilo razpoloženje, imeli pa boste tudi dobro temo za pogovor z vašo izvoljenko. Morda najdeta kakšno skupno zanimanje, ki ga lahko skupaj razvijata. Preverite, kaj vse jo zanima, in poskušajte najti interes, pri katerem se ujemata.

Namesto skrbi in vprašanj o zvezi rajši napolnite pogovore z vsebinami, ki oba zanimajo. Poskusite z dobrodelnostjo. Ta lahko globoko osreči – vas in druge. Morda se lahko na tem področju povežeta? Zavedajte se, da je čas protikoronskih ukrepov omejen. Poskušajte krepiti upanje na svetlo prihodnost v vajinih pogovorih. Načrtujta lepše dni. Upanje in hvaležnost sta dve mentalni shemi, ki se povezujeta z dobrim počutjem. Če boste v vajinih pogovorih ustvarjali prijetno ozračje, ste na dobri poti, da gradite povezanost.


image_alt
Moški mora prevzemati tudi gospodinjska delaZa zvezo je pomembno tudi, da govorita isti »jezik ljubezni«, da izražate ljubezen na tak način, da vas partnerka razume. Knjiga 5 jezikov ljubezni, ki jo je napisal Gary Chapman, to lepo opisuje. V okoliščinah, polnih omejitev, je to še toliko bolj pomembno. Če so jezik ljubezni vaše izbranke besede, potem ji bodo vaše besede naklonjenosti prišle do srca. Pomembno je, da ugotovite, kateri jezik ljubezni razume. Morda je to posvečeni čas? Če je tako, lahko »skupaj« pogledata film, se pogovorita o njem ali skupaj odigrata kakšno računalniško igrico ...

Morda lahko »skupaj« kuhata ali pijeta jutranjo kavico. Aplikacije, kot so skype, zoom ipd., to omogočajo. Če so njen jezik ljubezni usluge, bodite pozorni, kaj počne in kaj potrebuje, in se ponudite, da ji kako pomagate. Dobro se ji bo zdelo. Če so njen jezik ljubezni darila, ji poklonite drobno pozornost. Če so njen jezik ljubezni dotiki, je to z razdaljo malo bolj neugodno. Spomnite jo na skupna doživetja v prejšnjih mesecih, povejte, kako lepo vam je bilo in kako to pogrešate. Morda ji lahko pošljete mehko odejo, da jo bo objela namesto vas. Bodite ustvarjalni in pustite domišljiji krila.

Upam, da nama je uspelo nanizati nekaj idej, kako tesnobo zamenjati za upanje. Situacija, v kateri ste, bi morala biti rožnata, pa je vse prej kot to, vendar nikakor ni razloga za obup. Poti do dekletovega srca je veliko, prepričana sem, da jih boste našli, če jih boste iskali. Pomembno pa je, da se najprej obrnete k sebi in vzpostavite notranje ravnovesje. Potem pa še k njej v jeziku, ki ga razume. Koronske razmere so izziv za vse. S srčnostjo in ljubeznijo, ki jo čutite v srcu, imate najboljše adute, da jih premagate. Veliko zaupanja vase in v ljubezen, ki jo čutite, vam želim.

Komentarji: