26-letnik, čigar truplo so našli ob meji, je bil umorjen

Po neuradnih podatkih je bil moški večkrat zaboden, o motivu in dogodku še vedno poteka policijska preiskava.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Vodja Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici Damijana Bandelj je za STA povedala, da preiskujejo smrt 26-letnega moškega, ki so ga v torek zjutraj našli v Novi Gorici, v smeri kaznivega dejanja umora.

image_alt
Odkritju trupla 26-letnika tik ob meji sledi kriminalistična preiskava

Po neuradnih podatkih je bil mlajši moški večkrat zaboden, o motivu in samem dogodku pa še vedno poteka intenzivna policijska preiskava.

Umorjen s širšega mestnega območja Nove Gorice

V okviru identifikacijskega postopka so ugotovili in dokončno potrdili tudi identiteto pokojnega. Umorjeni je bil 26-letni moški s širšega mestnega območja Nove Gorice.

O najdbi trupla so obvestili tudi italijanske varnostne organe, ki pri preiskavi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Novogoriški policisti so bili v torek zjutraj obveščeni, da je bilo najdeno truplo neznanega moškega nad železniškim predorom tik ob državni meji na območju Nove Gorice. Ob njem so našli tudi kolo. Poleg kriminalistov in policistov sta na kraj prišla tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka v Novi Gorici.

Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.