Grlićeva z ovadbo seznanjena le iz medijev

Glavna tržna inšpektorica vse očitke zavrača. »Napadi name se vlečejo že vse od mojega imenovanja v letu 2006.«
Fotografija: Anonimni ovaditelj je proti Andrejki Grlić vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Anonimni ovaditelj je proti Andrejki Grlić vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. FOTO: Blaž Samec/Delo

Glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić s kazensko ovadbo, ki naj bi bila vložena proti njej, uradno ni seznanjena, zanjo je izvedela iz medijev. »Omenjeno ovadbo štejem kot enega izmed številnih napadov name, ki se vlečejo že vse od mojega imenovanja v letu 2006. Vse očitke ostro zavračam kot neutemeljene in šikanozne,« je zapisala.

V vsakem kolektivu, kjer je večje število zaposlenih, nastajajo različne situacije, tudi konfliktne, je nadaljevala Grlićeva. Izjema ni niti Tržni inšpektorat RS, še posebej ker gre za kolektiv, ki zaposluje okrog 125 ljudi na območju celotne države.

»Vsi delavci nikoli niso enako uspešni pri svojem delu, prav tako nimajo enakega odnosa do dela, do strank, do sodelavcev, do vodstva. Nezadovoljni delavci vedno iščejo tuje napake, svojih se ne zavedajo ali pa jih preprosto nočejo videti,« je menila glavna tržna inšpektorica.
 

Grlićeva: Ne dopuščam ambicij in maščevanj ob vsakokratni menjavi vlad


Na inšpektoratu sicer vidi večino takšnih delavcev, ki jim je mar za kolektiv, ki se veselijo vsake pohvale ter z veseljem in zavzeto opravljajo delo. »In ravno ti delavci mi dajejo moč, da vodim Tržni inšpektorat RS, da sem ponosna na delo, ki ga opravljam, in rezultate, ki jih lahko kot Tržni inšpektorat RS pokažemo,« je zapisala.

Grlićeva je zagotovila, da je vedno pripravljena na komunikacijo z zaposlenimi. A je hkrati kot predstojnica odgovorna za zakonitost, kakovost in učinkovitost dela inšpekcije, to »pa včasih pomeni, da je treba sprejemati tudi odločitve, ki niso všečne, so pa v skladu z zakoni in pooblastili, ki jih imam kot glavna tržna inšpektorica.

»Ne bom dopustila, da me osebne ambicije, maščevanja in nezadovoljstva posameznikov, ki sem jim priča že od nastopa mandata 2006 in se pojavljajo ob vsakokratni menjavi vlad, ministrov, ovirajo pri delu,« je še poudarila.
 

Pristojni organi bodo preverili očitke iz medijev


Zagotovila je sicer, da delo na tržnem inšpektoratu poteka nemoteno in v skladu s postavljenimi cilji. Pričakuje pa še, da bodo pristojni organi v okviru uradnih postopkov čim prej preverili očitke, ki se pojavljajo v medijih.

Anonimni ovaditelj je proti Grlićevi vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Po informacijah televizije za njo stojijo tržni inšpektorji. Ti so zaradi neukrepanja ovadili tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja, vse s ciljem, da so nekateri imeli od tega koristi.

Na gospodarskem ministrstvu so za TV Slovenija navedli, da se očitki doslej niso potrdili.