Hrvaška policija prijela slovenska državljana, iskana zaradi poslovnih goljufij

Iskana Slovenca sta se predala sama.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Enota za ciljno iskanje oseb hrvaške kriminalistične policije, tako imenovana enota FAST (Fugitive Active Search Team), je včeraj na mednarodnem mejnem prehodu Orašje odvzela prostost državljanoma Slovenije, in sicer 55-letnemu moškemu in 54-letni ženski.

Slovenska državljana sta bila od leta 2013 na begu v tujini, slovenski pravosodni organi pa so zaradi kaznivih dejanj poslovnih goljufij proti njima že takrat razpisali mednarodni tiralici, so zapisali na spletni strani policije.
Do 1. avgusta 2019 sta se skrivala v tujini, za predajo pa sta se po dolgotrajnem begu odločila sama in zato pred nekaj dnevi stopila v stik z enoto za ciljno iskanje oseb slovenske kriminalistične policije.

Slovenska državljana sta bila na seznamu najbolj iskanih beguncev, slovenska kriminalistična policija pa ju je doslej iskala tudi s pomočjo Europola in Europolove spletne strani Europe's Most Wanted.

V torek sta slovenska in avstrijska kriminalistična policija prijeli 46-letnega državljana Slovenije, iskanega zaradi prestajanja enajstletne zaporne kazni.

Preberite še: