Izgubil oblast nad vozilom in umrl

Voznik osebnega avta je na cesti Dvor–Žužemberk najprej trčil v brežino in nato v tovornjak, kar je bilo zanj usodno.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Novo mesto – Sinoči okoli 20.30 se je na regionalni cesti ob reki Krki med Dvorom in Žužemberkom zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 22-letni voznik. Cesta je bila več ur popolnoma zaprta za ves promet.

Po podatkih novomeške policijske uprave je voznik osebnega vozila vozil iz Dvora proti Žužemberku. V ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in z vso hitrostjo trčil v brežino. Vozilo je po trčenju odbilo na nasprotno stran ceste, da je drselo po prometnici in trčilo v tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je vozil 53-letnik. Zaradi hudih telesnih poškodb je 22-letnik umrl na kraju nesreče. Voznik tovornega vozila in njegov sopotnik sta bila v nesreči lažje poškodovana. Na kraj hude prometne nesreče sta prispela preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Po besedah Alenke Drenik z novomeške policijske uprave je letos na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja umrlo devet ljudi: štirje vozniki osebnih vozil, voznik tovornega vozila, motorist, dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec. V istem obdobju lani so ceste na območju novomeške policijske uprave terjale sedem žrtev.


Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola


Sinoči okoli 19. ure so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Dolšcah. Opravili so ogled kraja dogodka in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v skalo in se z vozilom prevrnil na streho. Povzročitelj se v nesreči ni telesno poškodoval. V litru izdihanega zraka je imel 0,86 miligrama alkohola. O kršitvah bodo policisti seznanili sodišče.


Vozila pijana in brez vozniškega dovoljenja


Policisti so med kontrolo prometa v Metliki včeraj ob 9. uri zjutraj ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da voznica vozi v času prepovedi vožnje, saj so ji dan pred tem zaradi vožnje pod vplivom alkohola (v litru izdihanega zraka je imela 0,97 miligramov alkohola) začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Voznica stara, 26 let, je tudi tokrat vozila pijana, v litru izdihanega zraka je imela 0,21 miligrama alkohola. Osebni avto so jih zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Pijan pobegnil policistom


Metliški policisti so včeraj okoli 14. ure ustavljali voznika osebnega avtomobila renault laguna, vendar voznik znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Možje v modrem so se pognali za njim in uspelo jim ga je ustaviti pri Dolah. Ugotovili so, da 26-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je z neregistriranim in nezavarovanim avtomobilom. Alkotest je pokazal v litru izdihanega zraka 0,25 miligrama alkohola. Policisti so mu avto zasegli in zaradi številnih kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policijska kontrola prometa. Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo
Policijska kontrola prometa. Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo


Novomeški policisti so včeraj popoldne v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Toda 55-letni kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil, zato so ga pridržali in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.


Mladoletnik vozil avto


Včeraj zvečer so krški policisti ustavili voznika, o katerem se je izkazalo, da nima opravljenega vozniškega izpita. Avtomobil so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.