Krvavo popoldne na slovenskih cestah

Ena oseba je umrla na škofjeloški obvoznici, druga na regionalni cesti med Dornberkom in Branikom.
Fotografija: Policija ima danes veliko dela. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Policija ima danes veliko dela. FOTO: Igor Zaplatil

Slovenske ceste so v popoldanskih urah terjale dve smrtni žrtvi. Na škofjeloški obvoznici sta danes tako ob 15.30 silovito trčila osebna avtomobila s po enim udeležencem. En voznik je na kraju umrl, drugi je telesno poškodovan. Ogled kraja prometne nesreče še poteka, cesta je zaprta, obvoz pa je možen po stari cesti skozi mesto.



Tragedija se je dogodila tudi na Goriškem na regionalni cesti med Dornberkom in Branikom. Po prvih ugotovitvah sta bili udeleženi dve osebni vozili, ena oseba (sopotnica) je kasneje na kraju prometne nesreče podlegla telesnim poškodbam. Prav tako sta bila v prometni nesreči telesno poškodovana tudi oba udeležena voznika.

Po doslej zbranih podatkih je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Dornberka proti Braniku. Med vožnjo na omenjeni relaciji ga je zaradi neprilagojene hitrosti na desnem ovinku na spolzkem in vlažnem vozišču zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 74-letni voznik. V njegovem vozilu je bila tudi 65-letna sopotnica, ki je podlegla telesnim poškodbam na kraju prometne nesreče.