Minute groze na ugrabljenem avtobusu

Rekonstrukcija dogajanja na ugrabljenem avtobusu mestne linije 6B.
Fotografija: Voznik ugrabljenega avtobusa je ohranil mirno kri in s tem preprečil morebiten tragičen konec včerajšnjega dogajanja v prestolnici. Foto M. M.
Odpri galerijo
Voznik ugrabljenega avtobusa je ohranil mirno kri in s tem preprečil morebiten tragičen konec včerajšnjega dogajanja v prestolnici. Foto M. M.

Sedem potnikov in voznik, ki so včeraj doživljali grozo na ugrabljenem avtobusu ljubljanskega potniškega prometa, se bo dogodka z grenkim priokusom verjetno še dolgo spominjalo. Na koncu se je drama razrešila brez poškodovanih, skupil jo je le ugrabitelj, ki je med policijskim postopkom izgubil zavest in, iz za zdaj še neznanega razloga, umrl.

Infografika: Delo
Infografika: Delo


49-letni Primož Zupan iz Kranja, sicer stari znanec policije, je na avtobus mestne linije 6B vstopil nekaj pred 21. uro na postajališču Ajdovščina. Pri postajališču Drama je nato začel groziti vozniku in potnikom, ki so se iz varnostnih razlogov pomaknili v zadnji del avtobusa. Osumljenec je medtem razbil tudi zaščitno steklo za voznikom avtobusa. Le ta je uspel ohraniti mirno kri in je na križišču Slovenske in Aškerčeve ceste po ugrabiteljevi zahtevi namesto desno, kot je predvidena trasa avtobusa linije 6B, peljal naravnost, pri tem pa je varno zapeljal skozi rdečo luč, kar so opazili policisti, ki so v bližini izvajali kontrolo prometa. V tem času so policijo klicali tudi potniki na avtobusu in pa občani, ki so opazili nenavadno vožnjo avtobusa, ki je poleg vožnje skozi rdečo nase opozarjal tudi z utripanjem luči. Policijska akcija je v tistem trenutku stekla v polnem teku. Na Barjanski cesti pred uvozom na južno ljubljansko obvoznico so avtobus uspeli dohiteti in ga ustaviti. Potniki so stekli iz avtobusa na varno, ugrabitelj pa se je odločil pobegniti pred policisti, ki pa so ga uspeli obvladati. Med policijskim postopkom je izgubil zavest in kljub daljšemu oživljanju umrl.

Preberite še: