Moški in ženska v priporu zaradi napeljevanja k umoru

Osumljena sta dlje časa opazovala bivališče oškodovane osebe, jo fotografirala in ji pošiljala sporočila.
Fotografija: Zaradi interesa preiskave več podrobnosti trenutno ne morejo posredovati. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Zaradi interesa preiskave več podrobnosti trenutno ne morejo posredovati. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ljubljanski kriminalisti so odvzeli prostost 59-letni ženski in 64-letnemu moškem, ki sta utemeljeno osumljena kaznivih dejanj napeljevanja k umoru, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Preiskovalni sodnik je zanju odredil pripor.

Osumljena sta dlje časa opazovala bivališče oškodovane osebe, jo fotografirala in ji pošiljala sporočila. Ker sta osumljena oškodovano osebo krivila za dogodke iz preteklosti, sta se želela maščevati tako, da poiščeta nekoga, ki bi proti plačilu umoril to osebo.

O iskanju nekoga za izvršitev umora je izvedel sorodnik oškodovane osebe, ki je z namenom zaščite, uspel vzpostaviti kontakt z osumljenko. Ugotovil je, da imata oba osumljenca s svojim načrtnim, naklepnim ravnanjem trden namen poskrbeti za umor, pri tem pa sta mu za to ponudila več tisoč evrov. Sorodnik je o tem seznanil oškodovano osebo, nato pa sta kaznivo dejanje prijavila policiji.

Osumljenima so odvzeli prostost ter ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Zaradi interesa preiskave več podrobnosti trenutno ne morejo posredovati, so še dodali.