Na Bovškem iskali pogrešana nemška državljana

Oče je s sinom noč preživel na strmem pobočju, ob svitu sta se nepoškodovana vrnila v dolino.
Fotografija: Pogrešana nemška državljana so isali s helikopterjem, a v dolinu sta se vrnila sama, nepoškodovana. FOTO: Boštjan Fon/Slovenske novice
Odpri galerijo
Pogrešana nemška državljana so isali s helikopterjem, a v dolinu sta se vrnila sama, nepoškodovana. FOTO: Boštjan Fon/Slovenske novice

V petek zvečer sta se na območju Zadnjiškega Ozebnika (2.048 metrov visoka gora v Zahodnih Julijskih Alpah) nad dolino Trente izgubila pohodnika, državljana Nemčije.

Iz parkirišča v dolini Zadnjice, kjer sta pustila osebni avtomobil, sta se odpravila v smeri planine Lepoč ter naprej do Zadnjiškega Ozebnika. Po prijavi so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki so s helikopterjem letalske policijske enote pregledali območje, kjer sta se tujca izgubila, vendar ju reševalci in policisti niso našli.

Iskalna akcija pogrešanih nemških državljanov, 48-letnega moškega in otroka na območju Zadnjiškega Ozebnika je bila v petek zvečer začasno prekinjena in se je nadaljevala v soboto zjutraj, pri iskanju pa so poleg reševalcev iz Bovca sodelovali tudi policisti gorske policijske enote policijske uprave Nova  Gorica, v iskanje pogrešanih pa se je znova vključil tudi helikopter.

V soboto nekaj minut po 10. uri dopoldne so policistom sporočili, da sta se pogrešana planinca, oba nepoškodovana in  izčrpana, preko planine Lepoč vrnila v dolino in se odpeljala v smeri Trente oz. v Bovec. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so  ugotovili, da sta oba tujca noč preživela in delno prespala v manjši dolini z zelo strmim pobočjem in gosto poraščeno z drevjem. Takoj ob svitu sta splezala po pobočju na manjšo jaso in se nato spustila po zelo strmem in kamnitem pobočju  ter nadaljevala pot v smeri doline do njunega avtomobila.

Preberite še: