Na območju Ljubljane našli več leto staro žensko truplo

Svojec, ki naj bi skrbel zanjo, je drugim svojcem lažno prikazoval, da je oseba živa. Na truplu ni bilo najdenih znakov nasilne smrti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić/Delo

Konec prejšnjega tedna je bila policija obveščena, da svojci pogrešajo 97 letno žensko iz območja Ljubljane. Kot so pojasnili z ljubljanske policijske uprave, so v razgovorih ugotovili, da naj bi za 97-letnico skrbel 67-letni svojec, ki pa je ostalim svojem že več let onemogočal stik z njo. 97-letnico so nazadnje videli leta 2011, je povedal vodja skupine za krvne in seksualne delikte sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Gregor Mlakar.

Policija je nato vlomila v stanovanje na območju Ljubljane, kjer so našli neprepoznano truplo. Vzrok za smrt osebe še ni znan, vendar pa na truplu niso ugotovili znakov nasilne smrti. Po do sedaj zbranih podatkih je ženska umrla že pred nekaj leti. Ves ta čas pa je osumljenec svojcem lažno prikazoval, da je oseba živa, prav tako pa je bil pooblaščen in dvigal njene prihodke.

67-letnemu osumljencu je bila zaradi suma kaznivega dejanja skrunitve trupla, povzročitve smrti iz malomarnosti in goljufije odvzeta prostost za čas zbiranja obvestil. Za kaznivo dejanje se predvideva do dve leti zaporne kazni.

Policija okoliščine dogodka še preiskuje.