Na parkiriščih sta iskala žrtve

Celjana starejšim voznikom nastavljala trke, hlinila poškodbe in nato zahtevala plačilo
Fotografija: Eno izme trgovskih središč v Celju. Slika je simbolična. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Eno izme trgovskih središč v Celju. Slika je simbolična. FOTO: Brane Piano

Celje – Policisti celjske policijske uprave so v Celju ujeli par, ki je na parkiriščih in v garažnih hišah trgovskih centrov hlinil poškodbe in nastavljal trke vozil.

Celjana, 42-letni moški in 48-letna ženska, sta na parkiriščih večjih trgovskih centrov v Celju oprezala predvsem za starejšimi vozniki, ki so vzvratno speljevali s parkirnega prostora, ter se pretvarjala, da so ju vozniki kot pešca z vozilom zadeli in poškodovali. Potem sta jim predlagala dogovor brez policije in denarno odškodnino.

Povzročala sta tudi prometne nesreče, in sicer tako, da sta s svojima voziloma krožila okoli celjskih trgovskih centrov in se nastavljala vozilom, ki so iskala parkirni prostor. Ko sta opazila avto, ki je poskušal spremeniti smer vožnje, sta pospešila v njegovo bližino in se mu tako približala, da ju je nič hudega sluteči voznik oplazil. Tudi v teh primerih sta vozniku, ki naj bi po njunih besedah povzročil nesrečo, predlagala dogovor brez policije, če jima škodo poplača na kraju.

Policisti svetujejo, naj jima ljudje ne nasedajo in naj ju prijavijo, če so z njima že imeli slabo izkušnjo, saj preiskave o številu njunih goljufij še niso zaključili. Osumljenca bodo po koncu preiskave ovadili.