Nesreča napihljivega gradu usodna za pet otrok, več je poškodovanih

Napihljivi grad v kraju Devonport v Tasmaniji, v katerem so se zabavali otroci, je odnesel močan veter. Več jih je padlo z višine desetih metrov.
Fotografija: Šolo so po poročanju avstralskih medijev nemudoma zaprli, na prizorišče pa so prihiteli reševalci, policija, več helikopterjev in starši ponesrečenih. FOTO: Stringer via Reuters
Odpri galerijo
Šolo so po poročanju avstralskih medijev nemudoma zaprli, na prizorišče pa so prihiteli reševalci, policija, več helikopterjev in starši ponesrečenih. FOTO: Stringer via Reuters

Osnovnošolska zabava na avstralski Tasmaniji se je končala tragično, potem ko je napihljiv grad, v katerem so se zabavali številni otroci, odnesel močan veter. Policija je sporočila, da je umrlo pet otrok, še štirje so v kritičnem stanju ali huje ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so pojasnili, je več otrok padlo z višine desetih metrov, potem ko je močan sunek vetra zgrabil grad in ga odnesel v zrak. Nesreča se je zgodila v kraju Devonport danes okoli 10. ure po lokalnem času. Več otrok so prepeljali v bolnišnico, nekaterim so nudili pomoč na prizorišču nesreče. Štirje otroci, dva fanta in dve dekleti, so umrli takoj, eden pa kasneje v bolnišnici.

FOTO: Stringer via Reuters
FOTO: Stringer via Reuters

Šolo so po poročanju avstralskih medijev nemudoma zaprli, na prizorišče pa so prihiteli reševalci, policija, več helikopterjev in starši ponesrečenih. Oglasil se je že tudi avstralski premier Scott Morrison, ki je dejal, da se mu »trga srce« ob tragediji in da je v molitvi s svojci umrlih in poškodovanih.