Pod balkonom bloka našli mrtva moškega in žensko

Policija še vedno ne more potrditi navedb v medijih, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora, saj preiskovalne aktivnosti še potekajo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

V nedeljo zjutraj je bila Policijska uprava Koper obveščena, da pod balkonom stanovanjskega bloka na Cesti na Markovec ležita mrtva moški in ženska. Na kraj je odšla policijska patrulja, ki je zavarovala območje kraja najdbe trupel. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za 49-letno Koprčanko in njenega 51-letnega zunajzakonskega partnerja, sicer državljana Hrvaške, ki je imel prijavljeno bivališče na Hrvaškem. Ženska je bila menda prav tako tujka, vendar je že več let živela v Kopru in imela tudi slovensko državljanstvo.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so policisti in kriminalisti na kraju zbrali potrebna obvestila in opravili ogled kraja dejanja, preiskovalna sodnica pa je odredila sodno obdukcijo obeh najdenih trupel. Dodali so, da danes nadaljujejo zbiranje obvestil in druge aktivnosti za razjasnitev vseh okoliščin. O smrti hrvaškega državljana so včeraj obvestil hrvaško diplomatsko in konzularno predstavništvo v Sloveniji.

Kot še navajajo, v tej fazi postopka ne morejo potrditi navedb v medijih, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora, saj preiskovalne aktivnosti, vključno z obdukcijo, še potekajo. 

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Koper Dejan Grandič v izjavi za medije zaradi interesa preiskave ni mogel povedati, ali je bila ženska pred padcem iz balkona tudi zabodena ter kakšne predmete so našli in zasegli v stanovanju žrtve. Prav tako ni nič znanega o motivu dejanja. Po navedbah Grandiča policija doslej proti nobenemu od umrlih partnerjev ni posredovala zaradi kaljenja miru. Potrdil pa je, da sta bila v času dogodka v stanovanju sama.

Po poročanju Primorskih novic so sosedje pred dogodkom iz stanovanja, kjer je živela ženska, slišali prepir in kričanje. Kot so še zapisali, je po nekaterih domnevah moški po prepiru z devetega nadstropja porinil žensko, nato pa je skočil še sam.