Pogrešanca iščejo že ves teden, v soboto na Krvavcu obsežna reševalna akcija

Na nekaterih predelih bosta zaradi tega veljala omejitev gibanja in prepovedan dostop.
Fotografija: Pogrešanega so iskali policisti, gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov ter tudi njegova družina in prijatelji.FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Pogrešanega so iskali policisti, gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov ter tudi njegova družina in prijatelji.FOTO: Roman Šipić

36-letnega Klemena Musulina, ki se je v noči na soboto (9. november) sam peš podal s Krvavca v dolino, še vedno iščejo.  »Vse naše aktivnosti so usmerjene v izsleditev pogrešanega, vendar ga do tega trenutka žal še nismo našli,« so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Poleg njih so pogrešanega iskali gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov ter tudi njegova družina in prijatelji. Kadar so dopuščale razmere, so uporabili tudi policijski helikopter.

Z aktivnostmi bodo nadaljevali tudi danes in jutri, ko »bodo izvedli zelo obsežno iskalno akcijo, v kateri bodo ponovno pregledali celotno območje Krvavca s potmi, cestami, grapami ter drugimi strmimi in nevarnimi pobočji«.

Zato bosta v soboto, predvidoma med predvidoma med 8.00 in 14.00, veljala začasna omejitev gibanja in prepovedan dostop: od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov, levo in desno od gondole, na grebenu nad Jezerci, na Ambrožu proti vrhu ( zgornja postaja), na spodnji postaji žičnice (vzhod proti Ambrožu), Jezercih (vzhod – do Kriške planine in grebena), Kriška planina (proti stolpu).

»Ukrep policistov bo veljal tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila ali druga primerljiva tehnična sredstva. Nevarnost proženja kamenja bo tudi na poteh, ki na Krvavec vodijo iz Kokre. Prisotnost na kraju bomo omogočili samo ožjim družinskim članom pogrešanega Klemna, ostalim pa se zahvaljujemo za angažiranje, saj druge pomoči trenutno ne potrebujemo,« so še sporočili s PU Kranj.