Pokojnega 20-letnega motorista pogrešali že od torka

Njegovo izginotje so prijavili policiji, takoj je stekla iskalna akcija. 
Fotografija: Prometna nesreča se je zgodila v Godoviču. FOTO: Pgd Idrija 
Odpri galerijo
Prometna nesreča se je zgodila v Godoviču. FOTO: Pgd Idrija 

V naselju Godovič v občini Idrija se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

Z Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) so sporočili, da je ob 15.46 motorist padel in se tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. A podrobni policijski podatki so razkrili, da bi lahko do nesreče prišlo že precej pred tem.

Dean Božnik s Policijske uprave (PU) Nova Gorica je namreč povedal, da so sorodniki 20-letnika pogrešali že od torka popoldne. Iskali so ga in pregledovali cestne relacije, vendar ga niso našli. Danes popoldne so njegovo izginotje ob 12.20 tako prijavili na idrijski policijski postaji, nemudoma je stekla iskalna akcija. 

Glede na predhodno pridobljene informacije so policisti sklepali, da se je pogrešani z motornim kolesom zapeljal na relaciji Idrija – Kalce – Planina – Postojna in nazaj. V okviru iskalne akcije so pregledali območje Podreteje, Zale, Jeličnega vrha in Godoviča v smeri Hotedršice. Da priskočijo na pomoč, so bile pripravljene tudi že druge enote - gasilci PGD Idrija, PGD Godovič, aktiviran je bil policijski helikopter. 

Iskalna akcija se je tragično zaključila danes popoldne ob 15.44, ko je nesrečnikovo truplo v globeli ob glavni cesti našel njegov sorodnik. 

Motorist se je smrtno ponesrečil. FOTO: Pgd Idrija 
Motorist se je smrtno ponesrečil. FOTO: Pgd Idrija 


Zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom


Policisti so po do zdaj zbranih podatkih ugotovili, da je fant pripeljal do levega nepreglednega ovinka, zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom, padel na levi bok in zdrsnil desno izven vozišča, kjer je najprej trčil v začetek odbojne zaščitne ograje in se nato skupaj z motornim kolesom prevrnil pod cesto po strmi brežini. 

Kasneje je zdravnik ZD Idrija žal lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, je dodal Dean Božnik. V zvezi s tragično prometno nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče 20-letnega motorista s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, postavili motorno kolo nazaj na cestišče in prenesli osebo do pogrebne službe. 


Do konca junija letos na cestah umrlo 41 oseb


Po podatkih Agencije za varnost v prometu se je na slovenskih cestah v prvi polovici letošnjega leta pripetilo 8774 prometnih nesreč oziroma devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Do konca meseca junija je na naših cestah umrlo 41 ljudi, kar je 14 manj kot v lanskem primerjalnem obdobju.

Število umrlih v prvi polovici leta 2018 je najmanjše v zadnjih 25 letih, ko je v omenjenem obdobju umrlo 44 udeležencev cestnega prometa, dodajajo na agenciji. Število hudo telesno poškodovanih je za dva odstotka manjše kot v lanskem primerjalnem obdobju – do konca junija se je hudo telesno poškodovalo 376 oseb.