Policist občana rešil zanesljive smrti

S pravilnim in hitrim odzivom je vodnik službenega psa rešil življenje starejšemu občanu.
 
Fotografija: Dejan Žabot FOTO: Suzana Rauš
Odpri galerijo
Dejan Žabot FOTO: Suzana Rauš

Murska Sobota – Starejšemu občanu iz okolice Kobilja je med gledanjem nogometne tekme prenehalo biti srce, a je imel srečo, saj je bil na tekmi tudi Dejan Žabot, policist iz Enote vodnikov službenih psov PU Murska Sobota, v Murskih Petrovcih. Po nogometni tekmi v Kobilju je namreč policist – vodnik službenega psa, skupaj z občanko in občanom rešil življenje omenjenemu starejšemu moškemu. Žabot je namreč pravilno in hitro posredoval v kritičnem trenutku in tako rešil življenje moškemu, ki mu je zastalo srce.

Dejan Žabot FOTO: Suzana Rauš
Dejan Žabot FOTO: Suzana Rauš
Občanu so sprva izmenično masirali srce. Ko so nato na kraj dogodka pripeljali defibrilator, je policist s pravilno uporabo aparature pridobil dragoceni čas. Ogroženemu občanu je z AED prvo pomoč nudil vse do prihoda reševalcev, ki so pozneje ogroženega moškega prevzeli v oskrbo. Kot so povedali na murskosoboški policijski upravi, so zaradi Dejanove skromnosti za njegovo dejanje pravzaprav izvedeli kar nekaj časa za dogodkom. Dodajajo pa tudi, da so na svojega sodelavca izjemno ponosni. Po drugi strani pa je Žabot dejal, da je zanj največje zadovoljstvo, da je lahko pomagal sočloveku. 

Ni pa to osamljen primer pomoči: Dejanova sodelavka Jasmina Mulec Litrop iz Enote vodnikov službenih psov v Murskih Petrovcih, je prav tako zanesljive smrti rešila državljana.

Res je sicer, da nekateri ne cenijo policijskega dela, zlasti nekatere posameznike v modri uniformi, zlasti če jih obravnavajo zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj, a možje postave so vseeno vedno pripravljeni pomagati vsakomur, ki je pomoči potreben.