Policisti obravnavali kup tatvin: ne puščajte vrednejših predmetov na vidnejših mestih

Kranjski policisti so v javnost posredovali posnetek neznanke, ki je ukradla torbico. 
Fotografija: Prepoznate to žensko? FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Prepoznate to žensko? FOTO: PU Kranj

Čeprav se poleti radi sprostimo, ne smemo pozabiti, da nepridipravi niso nikoli na dopustu. Vrednejše predmete imejte vedno pod nadzorom, svetujejo policisti.
 

Prepoznate to žensko?

 
V soboto dopoldne je ženska v živilski trgovini v Kranju izkoristila nepazljivost oškodovanke in ji iz nakupovalnega vozička odtujila torbico. Storilka je torbico, kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, po kraji pospravila v svojo torbo in odšla iz trgovine. Dejanja je osumljena ženska, visoka 170 centimetrov, temnejše polti in črnih las. Na dan kaznivega dejanja je nosila temna očala, oblečena je bila v temno jopico, pod katero je imela belo majico, in jeans hlače, so navedli na PU Kranj. Če jo kdo prepozna, naj podatke sporoči policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.
 
Podoben pripetljaj, a z uspešnejšim koncem preiskave so obravnavali tudi sežanski policisti, saj so minuli petek neznanci 73-letni ženski iz nakupovalnega vozička ukradli torbico z dokumenti in denarjem. Iz trgovine so takoj poklicali policiste. Bančno kartico so nekaj minut po kraji že uporabili na bankomatu na Povirju, a je bil dvig zavrnjen zaradi napačne PIN-kode. Glede na opise so policisit ugotovili, da so se storilci odpeljali z osebnim avtomobilom kia sportage, to vozilo so tudi izsledili, in sicer ob 22.30 v Portorožu. V vozilu je bilo pet ljudi, vsem so odvzeli prostost, so navedli na Policijski upravi Koper. Vsi so bili državljani Slovaške, stari med 20 in 31 let, tri ženske in dva moška. Sledi jim kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti še ugotovili, da so iste ljudje izvrševali enaka kazniva dejanja še v Murski Soboti, Novi gorici, Ajdovščini ...


 
Koprski policisti so obravnavali tudi kraje na plažah. Mariborčanki so tako na strunjanski plaži ukradli torbo, v kateri so bili denarnica in vrednejša mobilna telefona ter jo tako oškodovali za več kot 2000 evrov. Neki drugi ženski pa so na isti plaži ukradli nahrbtnik, v katerem je bila denarnica z dokumenti. S tem so jo oškodovali za okoli 500 evrov.
 

Pretveza s predrto pnevmatiko


Kranjski policisti so minuli konec tedna obravnavali tudi vlome v osebne avtomobile. V Kranju je neznanec v petek iz avtomobila ukradel nahrbtnik z oblačili, v soboto pa je v Preddvoru nepridiprav na parkirišču razbil steklo avtomobila in ukradel torbico z dokumenti in kreditno kartico, ki jo je nato tudi uporabil za dvig denarja na bankomatu.

Z ljubljanske policijske uprave pa so v kroniki minulega konca tedna zapisali, da so obravnavali »klasično« kaznivo dejanje s predrto pnevmatiko. Na bencinskem servisu Barje je voznik oškodovancema kazal, da je nekaj narobe z zadnjo pnevmatiko. Ko je oškodovanec pregledoval avto, je neznani voznik izkoristil priložnost in z zadnjega sedeža ukradel nekaj nakita. V drugem podobnem primeru sredi noči 15. julija pa je oškodovanec pred cestninsko postajo Log menjaval pnevmatiko. Neznanci so medtem s sedeža ukradli torbico z osebnimi dokumenti in gotovino in ga tako oškodovali na okoli 500 evrov. Podobno kaznivo dejanje so obravnavali tudi koprski policisti, in sicer 14. julija so jih sredi noči poklicala državljana Italije, saj sta ugotovila, da so jima na počivališču Povir iz vozila ukradli 5200 evrov. Tatvina je bila izvršena v času, ko sta menjala predrto pnevmatiko, storilcev pa nista niti opazila.