Popravilo dvigala usodno za serviserja

Dvigalo je 71-letnika med servisom v enem izmed večstanovanjskih objektov na Kotnikovi stisnilo ob steno jaška.
Fotografija: Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev je ponesrečeni umrl na kraju nesreče. Fotografija je simbolična. FOTO: Wikipedija
Odpri galerijo
Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev je ponesrečeni umrl na kraju nesreče. Fotografija je simbolična. FOTO: Wikipedija

Ljubljanske policiste so nekaj nekaj pred 14. uro obvestili o nesreči pri delu na območju centra Ljubljane, v kateri je umrl 71-letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je izvajal servis in pregled dvigal v enem izmed večstanovanjskih objektov, je sporočil Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana.

Ponesrečenega je dvigalo med delom stisnilo ob steno jaška. Pri tem se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Policisti nadaljujejo z ogledom in zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin nesreče, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

O nesreči je poročal tudi Center za obveščanje Republike Slovenije. Kot so zapisali, je do nesreče prišlo na Kotnikovi ulici. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so s tehničnim posegom izvlekli ponesrečenca in ga predali reševalcem NMP Ljubljana. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev NMP je na kraju nesreče umrl.