Povzročila nesrečo s kar 3,8 promila alkohola v krvi

Voznica, stara 64 let, je za začetek ostala brez vozniškega dovoljenja in z globo, obiskala bo še sodnika.
Fotografija: Namesto takšnega izpisa je alkotest pri voznici pokazal 1,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 3,8 promila alkohola v krvi. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Namesto takšnega izpisa je alkotest pri voznici pokazal 1,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 3,8 promila alkohola v krvi. FOTO: PU Novo mesto

Precej sreče je imela 64-letna voznica osebnega avtomobila, ko je zadnji delovni dan prejšnjega tedna okoli 16. ure v Novem mestu zaradi nepravilne vožnje trčila v 49-letnega voznika, ki je iz nasprotne smeri pripeljal pravilno.

V trku jo je skupila sicer le pločevina, saj sta jo oba odnesla brez poškodb. Bo pa 64-letnica nosila še druge posledice nespametnega ravnanja, saj je preizkus z alkotestom pokazal, da je avto vozila s kar 3,82 promila alkohola v krvi.

Za začetek so ji odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog, o njeni usodi, kar se udeležbe z motornim vozilom v prometu tiče, pa bo odločal pristojni sodnik okrajnega sodišča, kamor bodo novomeški prometniki poslali obdolžilni predlog.