S tremi vozniki in avtomobili je bilo veliko narobe

Dolenjski policisti so imeli veliko dela
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Včeraj popoldne in danes zjutraj so imeli policisti na Dolenjskem opravka s kar nekaj vozniki in avtomobili, s katerimi je bilo skoraj vse narobe, poročajo s policijske uprave Novo Mesto. 

V Podzemlju so najprej metliški policisti pri kontroli prometa včeraj popoldne ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 25 letni voznik brez vozniškega dovoljenja. V vozilu je bilo sedem ljudi, nanj pa nameščeni dve različni registrski tablici, od katerih nobena ni ustrezala ustavljenemu avtu. Zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov so za mladeniča uvedli postopek o prekršku.

Včeraj zvečer so v Sevnici kontrolirali 55-letnega voznika osebnega avtomobila z avstrijskimi tablicami, ker je v naselju prekoračil hitrost vožnje. Voznik, sicer državljan Hrvaške z začasnim bivanjem v Avstriji, pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja. S preverjanjem pri avstrijskih varnostnih organih so ugotovili, da so mu ga vzeli zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Avtomobil so mu zasegli, njega pa pridržali. Danes se bo srečal s sodnikom.

V ponedeljek zgodaj zjutraj pa so črnomaljski policisti na relaciji Dragatuš – Veliki Nerajec ustavili kombi slovenskih tablic, ki ga je vozil 43-letnik iz Postojne. Policisti so pri preverjanju dokumentov ugotovili, da jim je pokazal ponarejeno vozniško dovoljenje (od druge osebe, v katero je vstavil svojo sliko), nakar pa še osebno izkaznico, ki je pripadala njegovemu sorodniku. Kombi so mu zasegli, za njega pa uvedli postopek o prekršku, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja in se je izkazoval s tujo sebno izkaznico. Za ponarejeno vozniško dovoljenje ga bodo kazensko ovadili.
 

Preberite še: