Slovenec v Avstriji s pištolo napadel voznika

Po podatkih deželne policije je 20-letni slovenski državljan, ki je imel pri sebi pištolo, z njo nasprotnika udaril po glavi.
Fotografija: Slovenec je izvlekel pištolo. (Fotografija je simbolična). FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Slovenec je izvlekel pištolo. (Fotografija je simbolična). FOTO: Voranc Vogel/Delo

Med voznikoma pri avstrijskem Linzu je v petek zvečer prišlo do vroče krvi, pri čemer je eden od njiju, po poročanju avstrijske policije gre za Slovenca, izvlekel pištolo ter z njo drugega udaril po glavi in mu pri tem prizadejal poškodbe. Policija je storilca, ki je skupaj s sopotniki pobegnil s kraja dogodka, kasneje izsledila.

Do nesoglasij med 26-letnim in 20-letnim voznikom je prišlo v kraju Pasching v okrožju Linz-Land, pri čemer sta se moška pri rdeči luči sprva zmerjala, nato pa sta se odločila zadevo razčistiti na avtobusni postaji.

Po podatkih deželne policije je 20-letni slovenski državljan, ki je imel pri sebi pištolo, z njo nasprotnika udaril po glavi. 26-letnik je pri tem utrpel poškodbe glave. Kasneje se je sicer izkazalo, da je šlo za orožje s slepimi naboji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Napadalec je s kraja dogodka pobegnil v vozilu še s tremi sopotniki, ki pa jih je policija po obsežni iskalni akciji izsledila. Proti četverici je policija vložila prijavo.

Preberite še: